Sport

2013.06.04. 15:23

Új, fiatal válogatott-csapat

Fiatal magyar férfi kosárlabda-válogatott kezdi meg június 24-én a felkészülést az Európa-bajnoki selejtezők augusztusi első körére.

Tóth Gábor

A szövetség (MKOSZ) keddi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc elnök kifejtette, az elmúlt időszak eredménytelensége után olyan irányt kell venni a megfiatalított válogatottal, hogy az évtized második felére kontinentális szinten is ütőképes együttes álljon össze.

"Új út kell, amelyhez pénz, paripa és fegyver is a kapitány rendelkezésére áll"  - hangsúlyozta az MKOSZ vezetője. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány kijelentette, akik az idén nem állnak rendelkezésre, azok sem mondták le a válogatottságot, s a jövő nyáron esedékes második selejtezőkörben már ott lesznek a legjobbak között.

 

Ferencz Csaba jó szezont futott, számít rá a válogatott  (Fotó: Szendi Péter)



"Aki lemondja a válogatottságot, arra féléves eltiltás vár. Idén többek között Hanga Ádámnak, Lóránt Péternek, Báder Mártonnak vagy Horváth Ákosnak nem küldtem meghívót, mert tudom, hogy fontos döntések előtt állnak, vagy éppen regenerálódásra van szükségük" - fogalmazott a szakvezető, hozzátéve, hogy a játékosok biztosítása rendben van  és számíthatnak napidíjra is. A 33 éves Simon Balázs a selejtező végén köszön el végleg a nemzeti együttestől, míg a honosított és jelenleg sérült Trotter Obie júliusban csatlakozik társaihoz.

A 2015-ös Eb kvalifikációjának első körében 15 csapat harcol egy közvetlen kijutó helyért, a magyarok a D-csoportban a fehéroroszokkal és a szlovákokkal küzdenek meg.A válogatott kerete: Ferencz Csaba (Körmend), Gáspár Dávid (ZTE), Juhos Levente (Alba), Keller Ákos (Alba), Kerpel-Fronius Balázs (ASE), Kovács Péter (Pécs), Mészáros Máté (KTE), Obadiah Nelson Trotter (Novgorod), Rosco Allen (Stanford), Simon Balázs (Szolnok), Simon László (Falco), Szabó Zsolt (Alba), Tóth Ádám (ASE), Tóth Gergő (Sopron), Tóth Norbert (Pécs), Vojvoda Dávid (ASE), Wittmann Krisztián (KTE). 


Eb-selejtezők,
augusztus 1.: Fehéroroszország_Magyarország. 4.: Magyarország_Szlovákia (Sopron). 10.: Magyarország_Fehéroroszország (Kecskemét). 13.: SzlovákiaMagyarország. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!