Sport

2017.02.16. 19:02

Újabb igazolás - Tovább erősíti játékoskeretét az SZKKA

Szombathely - Smid Eszter személyében újabb élvonalban edződött játékossal erősödött a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) NB I/B-ben bajnoki címért küzdő női kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

Pődör Zoltán ügyvezető sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Schneider Éva és Takács Bianka után újabb NB I-es játékossal, Smid Eszterrel erősítette meg keretét az SZKKA. Majd jelezte, hogy ezzel véget ért az átigazolási szezon az együttesnél, a klubvezetés és a szakmai stáb a jelenlegi keretet képesnek tartja arra, hogy begyűjtse a bajnoki címet. Egyébként mindhárom játékos másfél évre írt alá, ez is jelzi, hogy a klubnál hosszú távra terveznek, már a következő, remélhetőleg NB I-es csapatot építik.

A 22 éves Smid Eszter bal átlövő poszton vethető be, a Debrecen, a Nyíradony és Kisvárda érintésével érkezett Szombathelyre. Ősszel 11 bajnokin lépett pályára az NB I-ben. Kedden állt edzésbe, a hétvégi bajnokin már pályára is léphet.

Smid Eszter (is) Szombathelyen folytatja pályafutását Fotó: SZKKA

- Elsősorban Füzesi Ferenc hívó szavára érkeztem, kiváló edzőnek tartom, olyan szakembernek, akinél sokat fejlődhetek - fogalmazott Eszter. - Ráadásul Szombathelyen komoly tervek vannak, jó a csapat, szeretnék segíteni a történelmi sikerben. Kisvárdán főleg védekezésben számítottak rám, bízom benne, hogy új csapatomnál kiteljesedhetek, a támadásokból is kivehetem a részem.

Az SZKKA az elmúlt hétvégén a Marcali vendégeként aratott fölényes, 36-19 arányú győzelemmel nyitotta a tavaszi idényt. De az igazi erőfelmérő most következik: szombaton 18.30-as kezdéssel a közvetlen rivális NEKA lesz a vendég az egyetemi csarnokban.

- Balatonboglári ellenfelünk tulajdonképpen a magyar junior válogatottnak felel meg, képzett, gyors, motivált játékosokat vonultat fel, nehéz meccsre számítok - vélekedett az SZKKA edzője, Füzesi Ferenc. - Nagy lesz a nyomás a lányokon, hiszen az idei első hazai meccsünket vívjuk, és csak a győzelem az elfogadható eredmény a részünkről. De komplett a csapatunk, jó formában vagyunk, nem tudom elképzelni, hogy vereséget szenvedjünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!