Teke

2019.05.10. 20:45

Újabb vk-érmek

A Horváth-Gravitáció TK játékosa, Simon Szabolcs négy dobogós helyezést szerzett az U14-esek számára kiírt tekevilágkupán.

Horváth Erika

U18-as vb-re indultak (balról): Karba Bálint, László Kata, Cserpnyák Martin

Fotó: Thermalpark-Szentgotthárd

A csütörtöki páros arany és tandem mix ezüst után pénteken az U14-es vk egyéni fináléjában indult újabb éremért csatába a két magyar tekés, Simon Szabolcs (Horváth-Gravitáció) és Kis Horváth Luca (Rákoshegy). Ez a nap már kevésbé sikerült jól számukra, egyikük sem tudta megismételni a kvalifikációban elért eredményét. Szabolcs 522 fával a hetedik, Luca 530-cal a nyolcadik helyen zárt. A szombathelyi fiú számára a selejtezőbeli 578 aranyat ért volna, a győztes szlovén játékos 560 fát ütött. Hirdettek még összetett eredményt (az első és második napi 120 gurításos eredmény összege): ebben Simon Szabolcs 1100 fával a bronzérmet érdemelte ki. A nemzetek rangsorában a magyar duó pedig 1646 fával második lett Németország (1663) mögött.

U18-as vb-re indultak (balról): Karba Bálint, László Kata, Cserpnyák
Martin
Fotó: Thermalpark-Szentgotthárd

Szombattól jövő szerdáig az U18-as korosztály világbajnokságával folytatódik a program Rokycanyban. A magyar csapatba három szentgotthárdi került be: a fiúkat Karba Bálint és Cserpnyák Martin, a lányokat László Kata erősíti – utóbbi vasi női tekecsapat híján az osztrák Kleinswarasdorf igazolt játékosa. Szombaton lesz a női, vasárnap a férficsapatverseny, hétfőn tandem nemenként, kedden tandem mix és az egyéni sprintverseny, szerdán pedig az egyéni klasszikus (120 vegyes) szám döntője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában