Átigazolás

2019.07.29. 13:49

Újonc amerikai a Falcónál

Harmadik légiósa szerződtetését is bejelentette a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárcsapata – az amerikai center, De’Quon Lake újonc Európában.

Horváth Erika

Fotó: falcokc.com

A bajnoki címvédő sárga-feketék eredetileg három légiós szerződtetését tervezték a 2019/2020-as szezonra – úgy tűnik, négy lesz belőle. Miután bejelentették, hogy amerikai centerük, Juvonte Reddic hosszabbított, szombaton egy amerikai irányító, Quinton Hooker szerződtetéséről adtak hírt. Vasárnap késő este pedig aláírta egy plusz egyéves kontraktusát a szintén amerikai De’Quon Lake is. A 22 esztendős, 208 centi magas, 102 kilós center újoncként érkezik Európába.

-Szerencsés körülmények között és kedvező feltételekkel sikerült Lake-kel szerződést kötnünk. A fiatal tehetségre Reddic helyetteseként számítunk. Így viszont még egy klasszikus négyes kosarast továbbra is keresünk – számolt be az új helyzetről Gráczer György, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője.

Fotó: falcokc.com

Lake az Amerikai Virgin-szigeteken született, nyolcadikos korában költöztek az Egyesült Államokba. A 2014/2015-ös szezonban a Menchville középiskola csapatában játszott, ahol 21,9 pontot, 11,3 lepattanót, 4 gólpasszt és 5 blokkot átlagolt. A következő két évben az Iowa Western Community College csapatában kosarazott. Az első idényében 5,9 pont, 4,6 lepattanó, 1,1 blokk volt az átlaga. A másodikban jelentősen javultak a mutatói: 13,5 pont, 7,2 lepattanót, 1,5 blokk került a statisztikájába. Pályafutását az NCAA-ben szereplő Arizonai Egyetemen folytatta, a legutóbbi szezonban 33 meccsen játszott, átlagban 4,5 pontot, illetve 3,7 lepattanót jegyzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában