Sport

2017.08.30. 16:50

Ungvári és Karakas sem járt szerencsével a cselgáncs-világbajnokságon

BUDAPEST Ungvári Miklós és Karakas Hedvig sem jutott el a nyolcaddöntőig a budapesti cselgáncs-világbajnokságon.

A londoni olimpián ezüstérmes Ungvári Miklós a 73 kilós súlycsoportban a 16 közé kerülésért a kazah Zsanszaj Szmagulovval csapott össze. A 2015-ös budapesti Grand Prix bajnoka alaposan felkészült a háromszoros Európa-bajnok ceglédi dzsúdósból, és rendre elkerülte a földharcot. A bíró kétszer is intette a 36 éves Ungvárit, majd jöhetett az első értékelt akcióig tartó hosszabbítás. Ebből két perc telt el, amikor a mérkőzésvezető lábra fogásért leléptette a hazai versenyzőt, aki - mivel nem jutott el a negyeddöntőig - már a vigaszágra sem kerülhet.

Karakas Hedvig (kékben) a koszovói Nora Gjakova ellen

Nem járt több szerencsével a nők 57 kg-os kategóriájában Karakas Hedvig sem. Ő a nyolcaddöntőért a koszovói Nora Gjakovával csapott össze, akit eddig három találkozójukból kétszer legyőzött. A háromszoros Eb-harmadik ellenfél egy perc elteltével vazaarit érően vitte földre a világbajnoki bronzérmes magyart, és ezután magabiztosan őrizte előnyét.

A vb egyelőre nem a magyarokról szól. De a nagy elődök ott vannak a Papp László Arénában. A Magyar Olimpiai Bizottság által készített összesítés szerint az akkreditációval rendelkező versenyzők, VIP-vendégek, kísérők, csapatvezetők, szövetségi elnökök és funkcionáriusok között 111 olyan személy található, aki érmet szerzett az ötkarikás játékokon.

Hazai részről a szövetség mind a kilenc olimpiai dobogóst meghívta, köztük a sportág egyetlen magyar olimpiai bajnokát, a 25 éve Barcelonában diadalmaskodó Kovács Antalt - aki jelenleg a szövetség alelnöke -, továbbá versenyzőként jelen van a 2012-ben ezüstérmes Ungvári Miklós és a szintén Londonban harmadik Csernoviczki Éva. Az 1992-ben bronzérmes Csősz Imre a nemzetközi szövetség ellenőreként dolgozik, s a listán szerepel a barcelonai második Csák József és Hajtós Bertalan is. A bronzérmesektől várják a vb-re Tuncsik Józsefet (1976), illetve a két moszkvai (1980) hőst, Kincses Tibort és Ozsvár Andrást is. - írta az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!