Sport

2010.02.17. 06:45

Vancouver 2010: két német aranyérem

Két aranyérmet is nyert Németország a vancouveri téli olimpia keddi - magyar érdekeltség nélkül lezajlott - versenynapján, amelyen azért a hazai szurkolók is ünnepelhettek.

MTI

 A németek új ötkarikás bajnokai a szánkós Tatjana Hüfner és a 10 km-es üldözéses sílövészetet megnyerő Magdalena Neuner lettek.

A házigazda kanadaiak örömére Maelle Ricker bizonyult a legjobbnak a női hódeszkások krossz számában, míg a favoritként emlegetett férfi jégkorong-válogatott 8-0-ás győzelemmel mutatkozott be Norvégia legjobbjai ellen.
 
A férfi biatlonosok 12,5 km-es üldözéses viadala után a svéd Björn Ferry nyakába akasztották a legfényesebb medált. Minden idők egyik legeredményesebb olimpikonja, a norvég Ole Einar Björndalen (5 arany-, 2 ezüst-, 2 bronzérem) ezúttal csak a 7. helyen végzett.
 
A férfiak hasonló száma után a női gyorskorcsolyázók 500 m-es küzdelmét is dél-koreai versenyző, Li Szang Hva nyerte. Ebben a sportágban ez lett a Koreai Köztársaság történetének második ötkarikás aranya.
 
Kedden a tervezett hat helyett csak öt éremosztásra került sor Vancouverben, mivel férfi alpesi sízők férfi szuperkombinációját az erős havazás miatt vasárnapra halasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!