Sport

2017.06.20. 16:25

Varga Donát: 79 méter - U18-as válogatott atlétikai viadal Dobó SE-sekkel

MISKOLC Varga Donát, a Dobó SE kalapácsvetője kapta a legjobb magyar fiúversenyző különdíját a magyar-cseh-szlovén- szlovák U18-as válogatott atlétikai viadalon.

Horváth Erika

A magyar csapat Csehország (431 pont) mögött 371,5 ponttal második lett a négyes U18-as válogatott viadalon, ahol versenyszámonként két-két atlétát indíthatott a négy ország. Fiataljaink tíz győzelmet szereztek, illetve 11 második és 11 harmadik helyet is. Vas megyéből hat Dobó SE-s versenyző állhatott dobókörbe Miskolcon, hárman versenyen kívül, nem csapattagként.

A Dobó SE különítménye a miskolci U18-as válogatott viadalon. Balról: Varga Donát, Giczi Eszter, Németh Zsanett, Szabó Anett, Rajczi Bianka, Doma Benedek, Németh László edző
Fotó: Dobó SE

A magyar együttest három első és egy negyedik hellyel segítették Németh Zsolt és Németh László tanítványai. A fiú kalapácsvetést (5 kg-os a szer) 79,00 méteres egyéni csúccsal nyerte meg Varga Donát, ezzel megerősítette negyedik helyét a korosztályos világranglistán, de minden számot összevetve övé lett a viadal legjobb magyar fiúeredménye is. Versenyen kívül indult Doma Benedek, aki 63,55-os egyéni csúcsot ért el - ha ő lett volna a másik magyar csapattag, akkor harmadik lehetett volna. A lányoknál a 15 éves Giczi Eszter diszkoszvetésben képviselhette a magyar színeket, első helyet érő 40,15 méteres eredménnyel hálálta meg a lehetőséget. Kalapácsvetésben (3 kg) Németh Zsanett nagy fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt, 63,59 méteres eredménye csaknem hat méterrel nagyobb, mint a második helyezetté. Szabó Anett 54,45-dal negyedik lett. A versenyen kívül induló Giczi Eszter 53,36, Rajczi Bianka 53,75 métert ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!