Kosárlabda

2019.11.19. 20:21

Varsóban vizitál a Körmend

A Legia Warszawával játszik az Egis Körmend a FIBA Európa Kupa 5. fordulójában. A piros-feketék már kedden elutaztak Varsóba, meccsük szerdán 20 órakor kezdődik a lengyel fővárosban.

Tóth Judit

Frank Turner csapata egyik legjobbja volt az Alba ellen

Fotó: FIBA

Továbbra is szoros a menetrend az Egis Körmend kosarasainak. Ezen a héten nem kettő, hanem három meccs vár a körmendiekre, akik ezúttal mindhárom színtéren, a FIBA Európa Kupában, az Alpok Adria Kupában és a hazai bajnokágban is szerepelnek. A sorban az első a FIBA-sorozat 5. fordulója szerdán este.

A hétvégi Alba Fehérvár elleni győztesen megvívott bajnoki (94-80) után kedden Lengyelország felé vették az irányt a vasi fiúk, céljuk, hogy behúzzák az idegenbeli meccset Varsóban. Ez azért is lenne fontos, mert a H csoport igencsak megbolydult, a végső sorrend még szinte bárhogyan alakulhat. Az élen jelen pillanatban a dán Bakken Bears áll, második a Körmend, mindkét együttes hét-hét pontot szerzett eddig.

Frank Turner csapata egyik legjobbja volt az Alba ellen
Fotó: FIBA

A piros-feketék hazai pályán nyertek a lengyelek ellen (74-60), és a visszavágón is győzelemre készülnek.

– Nagyon sokféleképpen alakulhat a H csoport végeredménye. Mi nem akarunk számolgatni, nem akarjuk a véletlenre bízni a sorsunkat, nyerni szeretnénk a Legia ellen. Ismerjük a Warszawa csapatát, hiszen idehaza már megküzdöttünk vele. Szerintem azóta fejlődtek, jobbak lettek, mert két új játékos is érkezett hozzájuk. Ha úgy játszunk, mint szombaton az Alba Fehérvár ellen, akkor lehet keresnivalónk. Az a célunk, hogy a saját akaratunkat érvényesítsük, jó ritmust diktáljunk az elejétől a végéig – mondta Matthias Zollner, a Körmend vezetőedzője.

A szerda esti varsói mérkőzés után nem sokáig pihenhetnek a körmendi csapat fiataljai. Csütörtökön már az Alpok Adria Kupában szerepel a vasi együttes, így a piros-feketék egy része – Durázi Krisztofer, Kozma Gergő, Németh Ákos és Balogh Máté – Bécsben marad és az U20-asokkal kiegészülve este megmérkőzik a BC Hallmann Vienna csapatával.

FIBA EK H csoport

1. Bakken Bears 4 3 1 340 -320 0.750

2. Egis Körmend 4 3 1 322 -302 0.750

3. Warszawa 4 1 3 334 -325 0.625

4. Kataja 4 1 3 312 -361 0.625

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában