Sport

2016.11.09. 11:48

Vasi aranyérem a szenior vb-ről

Szombathely - Az Ausztráliában megrendezett szenior atlétikai világbajnokságon aranyérmet nyert a Haladás VSE kalapácsvetője, Fábián Zoltán.

Vastag Nándor

A szenior atléták nagy megmérettetésének idén Perth adott otthont. A magyar csapatban egyedüli vasiként a kalapácsvető Fábián Zoltán szerepelt, aki nagyon jól teljesített az M45-ös korosztály (45-49 évesek) 19 fős mezőnyében. Az első kísérletre 61,33 m-t ért el, amivel élre állt a versenyben, majd egy érvénytelen kísérletet követően megdobta a győztes eredményt, a 63,97 m-t. Ezután újabb érvénytelen dobás jött, amit 63,06 és 63,74 m követett. A Haladás VSE 47 éves sportolója a veteránok között ezzel harmadik világbajnoki aranyérmét szerezte meg, egyúttal címet védett - tavaly a franciaországi Lyonban is első helyen végzett. A második a lengyel Walczak (61,17 m), a harmadik az argentin Marzo (57,42 m) lett. A magyar csapat végeredményben két arany- és egy ezüstéremmel zárta a viadalt.

- Nagyon hosszú volt az utazás, az időeltolódást is meg kellett szokni, valamint furcsa volt az őszi hidegből a nyári melegbe átmenni - mondta az ausztráliai világbajnokságról Fábián Zoltán. - Atlétikában a világversenyek általában augusztusban szoktak lenni, így most jó hosszúra nyúlt a szezon, el is fáradtam a végére. Ráadásul a fiatalabbak jönnek fel a korosztályba, így egyre nehezebb ugyanazt, vagy a jobb eredményt hozni. Például a lengyel versenyző most került fel hozzánk, tartottam is tőle, de szerencsére sikerült legyőznöm. A vb-re maximálisan felkészültem, a versenyen nagyon odatettem magam, úgyhogy nagyon örülök, hogy ismét megszereztem az aranyérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!