Csáktornyán én Mosonmagyaróváron szerepeltek

2019.02.21. 20:43

Vasi sakksikerek itthon és külföldön

Körkép Szép eredményeket értek el a horvátországi és mosonmagyaróvári nemzetközi versenyen a szombathelyi sakkozók.

Pum András

A Sportiskola remekül teljesítő játékosai. Balról: Bárdics Márkó, Szabó Gergő, Szigeti Réka, Babos Blanka

Fotó: Pergel László

Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Magyarország játékosai vettek részt a csáktornyai sakkversenyen, hazánkat szombathelyi sportolók képviselték. A háromnapos viadalt két korosztályban, nyolcfordulós, svájci rendszerben rendezték. Az A csoportban 37-en ültek asztalhoz; a versenyt a Haladás VSE-Infraplanban szereplő Mladen Trbojevic 6 ponttal nyerte, csapattársa, Pergel László 5,5 ponttal a harmadik, Gömböcz Zsófia (Haladás) szintén 5,5 ponttal nyolcadik lett. Utóbbi a legjobb női és a legjobb 2000 Élő-pont alatti játékos díját is bezsebelte. A B csoportban, a 16 éven aluliak 20 fős mezőnyében a Szombathelyi Sportiskola mindkét játékosa 5 pontot szerzett, Nyuli Leila a negyedik, Farkas Boglárka a nyolcadik pozícióban zárt. Nyuli egyben a legjobb lányversenyző lett. Schnellviadalt is rendeztek, 27 induló közül Pergel László 6 ponttal harmadik helyen végzett.

A Sportiskola remekül teljesítő játékosai. Balról: Bárdics Márkó, Szabó Gergő, Szigeti Réka, Babos Blanka
Fotó: Pergel László

Két – felnőtt és gyermek (U12) – korosztályban ültek asztalhoz a sakkozók a mosonmagyaróvári Futura rapid sakk­fesztiválon – magyar osztrák, olasz és szlovák versenyzők indultak. A 94 fős felnőtt mezőnyben a Haladás sakkozói közül Sárdy Péter 7,5 ponttal az ötödik, klubtársa, Borhy Marcell (5 pont) a 11. helyen zárt. Borhy a 2000 Élő-pont alattiak mezőnyében második lett. A gyermekeknél 47-en neveztek – megyénket a Szombathelyi Sportiskola játékosai képviselték. A U12-es, értékszám nélküli játékosok mezőnyében taroltak a sportiskolások. Az abszolút versenyt Szabó Gergő 7 ponttal nyerte, Bárdics Márkó (5 pont) a harmadik helyen végzett, egyben a legjobb U10-es versenyző lett. Ludván Flórián (5) az abszolút nyolcadik helyen zárt, az U10-esek között az ötödik pozíciót szerezte meg. A lányok közül Szigeti Réka 5 ponttal az ötödik helyen végzett, a lányoknál a legeredményesebbnek bizonyult. Babos Blanka a 22. lett, korosztályában, a tíz év alattiak mezőnyében második helyen zárt.

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség sakk szakága rendezte meg a város nyílt szenior bajnokságát, a Hóbor Ferenc emlékversenyt 18-an ültek asztalhoz. A dobogós helyeket ugyanolyan sorrendben, ugyanaz a három versenyző szerezte meg, mint tavaly: 1. Foki Róbert (Arborétum-Herény) 6,5 pont, 2. Rátkai Imre (Rátkai SE) 6, 3. Oláh József (Haladás) 6. A Hóbor-család különdíját a vépi Kálmán László kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában