Sport

2010.05.26. 21:10

Végleges az amerikai keret (Napi hírösszefoglaló)

Bob Bradley, az amerikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerdán kijelölte 23 fős, végleges világbajnoki keretét.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A június 11-én kezdődő dél-afrikai tornán az amerikaiak az angolokkal, az algériaiakkal, valamint a szlovénekkel találkoznak a csoportküzdelmek során.

A 23-as amerikai keret:
 
kapusok:
Brad Guzan (Aston Villa), Marcus Hahnemann (Wolverhampton Wanderers), Tim Howard (Everton)
védők:
Carlos Bocanegra (Rennes), Jonathan Bornstein (Chivas), Steve Cherundolo (Hannover), Jay DeMerit (Watford), Clarence Goodson (IK Start), Oguchi Onyewu (AC Milan), Jonathan Spector (West Ham United)
középpályások:
DaMarcus Beasley (Glasgow Rangers), Michael Bradley (Borussia Mönchengladbach), Ricardo Clark (Eintracht Frankfurt), Clint Dempsey (Fulham), Landon Donovan (Los Angeles Galaxy), Maurice Edu (Glasgow Rangers), Benny Feilhaber (AGF Aarhus), Stuart Holden (Bolton Wanderers), Jose Torres (Pachuca)
csatárok:
Jozy Altidore (Hull), Edson Buddle (Los Angeles Galaxy), Robbie Findley (Real Salt Lake), Herculez Gomez (Pachuca)

OLDALTÖRÉS: Van Gaal spanyol vagy brazil győzelmet jósol

Van Gaal spanyol vagy brazil győzelmet jósol

Van Gaal spanyol vagy brazil győzelmet jósol

Van Gaal spanyol vagy brazil győzelmet jósol

Louis van Gaal, a Bajnokok Ligája-döntős Bayern München labdarúgócsapatának holland vezetőedzője nem gondolja, hogy valamelyik játékosa világbajnok lehet az idén.

"Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy bármelyik futballistám világbajnoki címmel térne haza" - idézte a Bild című lap szerdai száma a trénert, akinek az irányításával a bajorok német bajnokságot és kupát nyertek. - Úgy vélem, a spanyolok vagy a brazilok lesznek világbajnokok."

A Bayern játékosai négy válogatottban - a német mellett a hollandban, a franciában és az argentinban - juthatnak szerephez a június 11-én rajtoló dél-afrikai tornán.

Van Gaal szerint elvben leginkább az argentin Martin Demichelisnek van a legnagyobb esélye a vb-trófea magasba emelésére, de nem Diego Maradona irányításával.

"Az argentin válogatott talán a legerősebb, de úgy vélem, az edző személye is fontos" - indokolta kijelentését.

OLDALTÖRÉS: Müller bringabalesete, doppingellenőrzés a németeknél

Müller bringabalesete, doppingellenőrzés a németeknél

Müller bringabalesete, doppingellenőrzés a németeknél

Müller bringabalesete, doppingellenőrzés a németeknél

Áll- és térdsérülést szenvedett Thomas Müller, a június 11-én rajtoló világbajnokságra készülő német labdarúgó-válogatott csatára.

A Bajnokok Ligája-döntős Bayern München játékosa a csapat olaszországi edzőtáborában hegyikerékpárjával elcsúszott, az álla felrepedt, s több öltéssel kellett összevarrni.

Harald Stenger, a német együttes szóvivője elmondta: szerencsére Müller sem csont-, sem izomsérülést nem szenvedett, térdén horzsolások láthatók. A vb-szereplése nincs veszélyben, de az még kérdéses, hogy mikor edzhet ismét.

A Nationalelf edzőtáborában megjelent a német doppingellenes ügynökség hat munkatársa, akik 14 játékostól vettek mintát.
 
A német csapat a dél-afrikai vb-n Szerbiával, Ausztráliával és Ghánával van azonos csoportban. Az együttes szombaton a Puskás Ferenc Stadionban barátságos mérkőzésen találkozik a magyar válogatottal.

OLDALTÖRÉS: Sorsoláson lett jobbhátvéd Pedro Rodríguez

Sorsoláson lett jobbhátvéd Pedro Rodríguez

Sorsoláson lett jobbhátvéd Pedro Rodríguez

Sorsoláson lett jobbhátvéd Pedro Rodríguez

Csatár létére egy hagyományosan védőnek járó mezszámmal kell beérnie a június 11-én kezdődő, dél-afrikai világbajnokságon Pedro Rodrígueznek, a spanyol válogatott labdarúgójának.

Az Európa-bajnok csapat edzőtáborában, az osztozkodás után a 2-es jutott az FC Barcelona játékosának, akinek újoncként nem sok beleszólása volt a dologba.

"Nem tetszik ez a szám, de ezt kell hordanom" - mondta beletörődve.

Mivel a régóta válogatott futballisták természetesen ragaszkodtak eddigi számukhoz, Pedrónak és a szintén újonc Javi Martíneznek (Athletic Bilbao) már csak a 2-es és a 20-as maradt.

 "Egyikőnk sem akarta a 2-est, így sorsoltunk. Én vesztettem" - árulta el Pedro.

 

OLDALTÖRÉS: Okada szeret meglepően nyilatkozni


Okada szeret meglepően nyilatkozni


Okada szeret meglepően nyilatkozni


Okada szeret meglepően nyilatkozni

A közelmúltban felmutatott gyengébb eredmények ellenére bízik a világbajnoki elődöntőbe kerülésben Okada Takesi, a japán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Meg akarjuk mutatni, hogy kik vagyunk - jelentette ki a szakvezető, mielőtt alakulatával elutazott volna a svájci Alpokba. - Nincs ok arra, hogy változtassunk a célkitűzésünkön. Legalább a négy közé el akarunk jutni."

Okada kedden - miután csapata otthon 2-0-ra kikapott a szintén vb-résztvevő dél-koreaiaktól - meglepetésre utalást tett arra, hogy lemond posztjáról, később azonban játékosainak azt mondta, ez csak félig volt komoly.

"Nem gondoltam, hogy ennyire komolyan veszik. Jobban kell majd figyelnem arra, amit mondok" - folytatta.

A japán válogatott szerény eredményekkel rukkolt ki az elmúlt hónapokban, áprilisban például 3-0-ás vereséget szenvedett a dél-afrikai tornán szintén szereplő szerb csapattól.
 
A június 11-én kezdődő vb-n Hollandia, Dánia és Kamerun lesz az ellenfele az E csoportban.

OLDALTÖRÉS: Kaká edzett, készen állhat az első mérkőzésre

Kaká edzett, készen állhat az első mérkőzésre

Kaká edzett, készen állhat az első mérkőzésre

Kaká edzett, készen állhat az első mérkőzésre


Túl van az első edzésén a világbajnokságra készülő brazil labdarúgó-válogatottban a kisebb sérüléséből lábadozó Kaká. A Real Madrid középpályása - akinek a  combközelítő izmával volt gondja a bal lábában - a kedd délelőtti tréningen még nem vett részt, a délutániba viszont már bekapcsolódott Curitibában. Aktivizálódása azt jelzi, hogy készen állhat csapata első, június 15-i mérkőzésére.

A brazil csapat játékosai és vezetői szerdán Brazíliavárosba utaznak, hogy találkozzanak Luiz Inácio Lula da Silva köztársasági elnökkel, majd elrepülnek Dél-Afrikába. Felkészülési mérkőzéseket már a vb helyszínén játszanak, június 2-án Tanzánia, 7-én pedig Zimbabwe alakulatával.

A vb egyik aranyesélyes válogatottja a Koreai NDK, Elefántcsontpart és Portugália együttesével csap össze a G csoportban a június 11-én kezdődő tornán.

OLDALTÖRÉS: Műteni kell az új-zélandiak egyik legjobbját


Műteni kell az új-zélandiak egyik legjobbját


Műteni kell az új-zélandiak egyik legjobbját


Műteni kell az új-zélandiak egyik legjobbját

Eltört a válla, ezért csütörtökön megműtik Tim Brownt, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra készülő új-zélandi válogatott csapatkapitány-helyettesét, aki sérülése ellenére is bízik a vb-szereplésben.

A középpályás hétfőn, az ausztrálok elleni felkészülési találkozón sérült meg Melbourne-ben, így nem utazhatott el társaival a nemzeti csapat ausztriai edzőtáborába.

"Szerintem ötven százalék esélyem van arra, hogy ott legyek a világbajnokságon. Igyekszem nagyon pozitívan hozzáállni a helyzethez - nyilatkozta Brown. - Persze, ha kiderül, hogy nincs esély a felépülésre, azonnal jelzem majd a szövetségi kapitánynak, hogy hívjon be valakit a helyemre."

Új-Zéland csapata június 15-én Szlovákia ellen játssza első mérkőzését a vb-n. Az F csoportban még a címvédő olaszok, illetve a paraguayiak szerepelnek.

OLDALTÖRÉS: Fizetőssé tennék az exkluzív interjúkat a chileiek


Fizetőssé tennék az exkluzív interjúkat a chileiek


Fizetőssé tennék az exkluzív interjúkat a chileiek


Fizetőssé tennék az exkluzív interjúkat a chileiek

A labdarúgó-világbajnokságra készülő chilei válogatott elöljárói szerint nem járnak ingyen az exkluzív interjúk.

"Ha valaki a nyilvános sajtótájékoztatókon kívül akar hang- vagy televíziós felvételt készíteni labdarúgóinkkal, akkor annak hozzáadott értéke van - nyilatkozott a helyi sajtónak kedden Harold Mayne-Nicholls, a chilei sportági szövetség elnöke. - A csatornák fizetnek, amikor sztárokat hívnak meg interjúra egy-egy műsorukba. Nem látom be, miért lenne ez másként a futball esetében. Ha exkluzív beszélgetésben gondolkodnak, azt előbb egyeztetik az érintettel, majd fizetnek, ez az általános gyakorlat a világban."

A szövetségi elöljáró még hozzátette: ki kell gazdálkodniuk a világbajnoki részvételt, és a költségek előteremtéséhez minden megengedhető eszközt igyekeznek megragadni. A fizetséggel kapcsolatban elmondta, az nem kizárólag pénzben történhet, ugyanakkor nem részletezte, hogy mi másra gondol.

A chilei válogatott a spanyolokkal, a hondurasiakkal és a svájciakkal mérkőzik majd a június 11-én kezdődő dél-afrikai torna H csoportjában.


OLDALTÖRÉS: Erőtlen erőfelmérők


Erőtlen erőfelmérők


Erőtlen erőfelmérők


Erőtlen erőfelmérők

Egyik világbajnoki résztvevő labdarúgó-válogatott sem tudott nyerni kedden, felkészülési mérkőzésen. Az amerikaiak saját közönségük előtt kaptak ki a csehektől, a paraguayiak Dublinban az írektől, míg másik három - Ausztriában lejátszott - mérkőzés döntetlennel zárult.
    
Eredmények:

Egyesült Államok-Csehország 2-4 (1-1)
gól: Edu (17.), Gomez (66.), illetve Sivok (44.), Polak (58.), Fenin (77.), Necid (90+2.)

Írország-Paraguay 2-1 (2-0)
gól: Doyle (7.), Lawrence (39.), illetve Barrios (58.)

Görögország-Koreai NDK 2-2 (1-1)
gól: Kacuranisz (2.), Hariszteasz (48.), illetve Dzong Te Sze (24., 52.)
  
Nigeria - Szaúd-Arábia 0-0

Kamerun-Grúzia 0-0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!