egyre kevesebb az akadály

2018.09.05. 18:08

Végleges Beckham csapatának új neve

Inter Miami lesz a neve David Beckham labdarúgócsapatának, amely a tervek szerint 2020-ban kapcsolódik be az észak-amerikai bajnokság (MLS) küzdelmeibe.

Former England's midfielder David Beckham reacts after receiving the UEFA President's Award ahead of the draw for UEFA Champions League football tournament at The Grimaldi Forum in Monaco on August 30, 2018. / AFP PHOTO / Valery HACHE

Fotó: AFP

Januárban vált hivatalossá, hogy Beckham MLS-klubot hozhat létre, és a sajtóban közben felmerültek ugyan különböző csapatnevek – a Miami Herald május végén négyről is beszámolt, a végleges azonban nem ezek közül került ki -, de a teljes változat a Club Internacional de Futbol Miami lett.

A 115-szörös angol válogatott Beckham – aki múlt csütörtökön életműdíjat vehetett át az európai szövetség elnökétől, Aleksander Ceferintől – 2013-ban hagyott fel a profi sporttal, 2007 és 2012 között a Los Angeles Galaxyben játszott. Futballkarrierje befejezése után azonnal nekiállt terve megvalósításának, hogy MLS-klubot alapítson, de az elképzelt stadionépítéssel kapcsolatban lakossági ellenállásba ütközött. Pénzügyi partnerek segítségével azonban 2016 júniusában sikerült megvásárolnia egy területet Miami Overtown negyedében, ahol 300 millió dollárból 2021-re felépülhet a 25 ezres aréna. A munkálatok megkezdését azonban megelőzi még egy helyi népszavazás, amelyre idén kerül sor.

Borítókép: Beckham az életműdíj átvétele közben

AFP PHOTO / Valery Hache

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában