Rábapaty–Celldömölk derbi

2019.09.26. 19:52

Vép–Vasvár, Szentpéterfa–Gyöngyöshermán, Söpte–Ölbő rangadók

Körkép A hétvégén a 7. forduló mérkőzéseivel folytatódik a megyei I., valamint a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság. Izgalmas mérkőzésekre van kilátás.

TG, KA

Jurasits András (labdával) és a nagyszerű formában lévő Szentpéterfa a még veretlen Gyöngyöshermán-Szentkirályt látja vendégül Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Megyei I.

A megyei I. osztályú labda­rúgó-bajnokság 7. fordulójának rangadóját Rábapatyon rendezik: a jó erőt képviselő házigazda a címvédő Cell­dömölköt fogadja – nehéz tippelni a győztesre. Az eddig remekül teljesítő újonc Szarvaskend Kőszegen lép pályára – a Kőszeg az előző játéknapon alaposan megtizedelődött, három játékosa is piros lapot kapott, így nehéz helyzetben van. Izgalmas meccset ígér a Körmend–Répcelak összecsapás is, hiszen mindkét csapatnak kellenek a pontok. A sereghajtó Jánosházának az éllovas Egyházasrádóc ellen kellene elkezdeni a pontgyűjtést – ami nem könnyű fel­adat, hiszen a mezőny egyetlen veretlen csapata a vendég. Két minőségi gárda csap össze a Vép–Vasvár párosításnál.

A 7. forduló menetrendje, szombat, 16.00: Király SE–Schott Lukácsháza SE (Talabér N.), Büki TK–Szentgotthárd VSE (Bedi T.), Körmendi FC–Répcelaki SE (Boda Gy.), Jánosháza–Egyházasrádóc (Bíró O.). Szombat, 18.00: Kőszegi FC–Lorry GM Kft. Szarvaskend (Harcsár R.). Vasárnap, 16.00: Csepregi SE–Rum KSC (Gaál Á.), Rábapatyi KSK–Celldömölki VSE-­Vulkánfürdő (Polgár T.), Vép VSE–Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE (Kondor T.).

A Vas megyei Magyar Kupa 3. fordulójában 0-1-es állásnál a villanyvilágítás meghibásodása miatt az 51. percben félbeszakadt a Répcelak–Celldömölk találkozó. A felek október 2-án, szerdán 16 órás kezdéssel folytatják a mérkőzést – és lejátsszák a hátralévő 39 percet. E mérkőzés után sorsolják majd ki az MLSZ Vas Megyei Igazgatóságának munkatársai a megyei kupa 4. fordulójának párosítását. A 4. játéknap meccseit a tervek szerint még az idén lejátsszák az állva maradt csapatok.

Megyei II. észak

A megyei II. északi csoportjának listavezetője, a Gérce-Vásárosmiske a szelestei és a pecöli fiaskó után odahaza köszörülné ki a csorbát a tavaly még megyei I-es Ikervár ellenében. A vele azonos pontszámmal álló Alsóújlak utazni kényszerül, a szeszélyes teljesítményt nyújtó Spari vendégeként próbálja gyarapítani pontjainak számát. A forduló rangadójával indul a hétvége szombaton: a Kemenesalja és a vendég Sé is három ponttal szeretné zárni a találkozót – és üldözőbe venni az éllovasokat. A 15. helyen álló Gencsapáti a 16. helyezett Mersevátot fogadja klasszikus alsóházi rangadón – a Mersevát egyedüliként nyeretlen a mezőnyben. Két közvetlen rivális csap össze a Söpte–Ölbő párosításnál, a győztes marad a szűk élboly tagja.

A 7. forduló menetrendje, szombat, 16.00: Kemenesalja–Honvéd Sé (Szabó B.). Vasárnap, 16.00: Elektromol Spari–Alsóújlak (Sály K.), Bozsok–Zanat (Ma­ráczi Z.), Söpte–Ölbő (Kedves R.), Uraiújfalu–Sitke (Farkas G. F.), Pecöl–Szeleste-­Pósfa (Szejke L.), Gérce-Vásárosmiske–ÖTE Ikervár (Szabó III. Z.), Gencsapáti–­Mersevát (Monostori I.).

Megyei II. dél

Jurasits András (labdával) és a nagyszerű formában lévő Szentpéterfa a még veretlen Gyöngyöshermán-Szentkirályt látja vendégül Fotó: Szendi Péter

A déli csoportban a játéknap rangadóján a második Szentpéterfa fogadja a negyedik Gyöngyöshermánt. Utóbbi gár­da még veretlen, a Szentpéterfa zsinórban öt győztes bajnokit tudhat maga mögött – két jó formának örvendő csapat lép pályára, nagy csatára van kilátás. A Vasszécseny a mindenkire veszélyes Bajánsenyét látja vendégül. A szezont a vártnál talán gyengébben kezdő Nádasd hazai pályán, a Ják ellen találhat vissza a helyes útra – igaz, ehhez vélhetően a vendégeknek is lesz néhány szavuk.

A 7. forduló menetrendje, szombat, 16.00: Tutitextil-Körmend VSE–Felsőcsatár (Sály K.). Vasárnap, 16.00: Club Walnut Nádasd–Ják (Bazsó F.), Rábatótfalu–Balogunyom (Szabó P.), Tápláni KSK–Őriszentpéter (Papp Á.), Szentpéterfa–Gyöngyöshermán-Szentkirály (Horváth P.), Vasszécseny–Baján­senye (Boda Gy.), Csákánydorosz­ló–Viszák (Németh B.). A Tanakajd szabadnapos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában