Sport

2017.02.09. 19:30

Vérátömlesztés - Átalakult az NB III-as Sárvár kerete

Sárvár - Lassan kialakul a bentmaradásért küzdő Sárvár FC NB III-as labdarúgócsapatának a tavaszi kerete - alapos vérátömlesztésen esett át a gárda.

Tóth Gábor

A Sárvár FC az utolsó előtti helyről fut neki a labdarúgó NB III. tavaszi szezonjának, de megőrizte esélyét a bentmaradásra. Ennek megfelelően a szakmai stáb igyekezett megerősíteni a keretet. Vannak új igazolások, és természetesen - ahogy ilyenkor lenni szokott - akadnak távozók. Klauzer Ádám és Pupp Richárd családi, munkahelyi elfoglaltság miatt távozott a csapatból, elképzelhető, hogy alacsonyabb szinten folytatják. Beke Gábor, Imre János, Manganelli Attila és Németh Gábor pedig Ausztriába igazolt. Érkezett Bedő Marcell (Hévíz, védő), Horváth Dániel (Ajka, középpályás), Horváth Valentin (Veszprém, középpályás), Bailó Dávid (ZTE, csatár), Nyírő Bálint (Ausztria, védő) és Ódor Bálint (Celldömölk, középpályás). Kovács-Galavics Donát (Sopron, középpályás) pedig próbajátékon szerepel a harmadosztály egyetlen Vas megyei alakulatánál, a sorsáról a napokban döntés születik. A saját nevelésű Schimmer Dániel a felkészülést a felnőtt csapattal dolgozta végig, jó benyomást tett a szakmai stábra, vélhetően szerepet fog kapni tavasszal.

Manganelli Attila az elmúlt időszakban kulcsjátékosa volt a sárvári együttesnek, most távozik, Ausztriában folytatja a focit
Fotó: Unger Tamás

- A védekezésünk nagyjából rendben volt az ősszel, és többnyire sikerült szervezett, masszív játékkal is előrukkolni, a támadójátékunk viszont akadozott, vagyis alig-alig találtunk a kapuba - fogalmazott Kovács László. - A tavasszal a bentmaradásért fogunk harcolni. Vagyis meccseket kell nyernünk, gólokat kell rúgnunk. Ennek megfelelően igyekeztünk támadó szellemű, gyors, technikás labdarúgókat igazolni. Az érkező futballisták zöme korábban már játszott a kezeim alatt, tudom, hogy kire képesek - és így azért könnyebb beilleszteni őket a játékrendszerünkbe. Elképzelhető, hogy még érkezik erősítés, de nagy játékosmozgásra már nem lehet számítani. Most azon dolgozunk, hogy mielőbb egységes, hatékony csapattá gyúrjuk az alaposan át-alakult és a reményeim szerint megerősödött keretünket.

A Sárvár FC szombaton 9.30-as kezdéssel a megyei I-es Celldömölk vendégeként vívja utolsó felkészülési mérkőzését. A bajnokság tavaszi szezonja február 18-án rajtol, a Sárvárt rögtön a feljutásért harcoló, a télen alaposan megerősített Kaposvár fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!