Sport

2015.06.17. 17:27

Veréb és Ligeti az Európa Játékok szőnyegein

Baku – Az I. Európai Játékok szerdai versenynapján búcsúzott a küzdelmektől az asztaliteniszező Kosiba Dániel. A két birkózónk, ifj. Veréb István és Ligeti Dániel csütörtökön következik.

Horváth Erika

A Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka asztaliteniszezője, Kosiba Dániel az egyéni verseny második fordulóban már nem tudott meglepetést okozni; 4:2 (8, -10, -6, 5, 9, 4)-re kikapott a franciák fiatal tehetségétől, az európai ranglistán 15. Simon Gauzytól.

Szerdán kezdtek a szabadfogású birkózók; Lukács Norbertnek (65 kg), Nagy Mihálynak (74) és Szmik Attilának (97) nem termett babér. Csütörtökön lép szőnyegre Bakuban a Haladás VSE két – már több világversenyen is érmes – birkózója. Mindketten azok közé tartoznak, akiknek meg kell küzdeniük a 16 közé jutásért. A 86 kilós ifj. Veréb István a svájci Marco Riesennel, a 125 kilós Ligeti Dániel a moldáv Alexandr Romanovval kezd. Mindkét rivális évek óta állandó résztvevője a világversenyeknek, de éremközeli eredményekkel nem büszkélkedhetnek. A papírforma tehát a szombathelyi fiúk sikerét ígéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!