Sport

2015.12.17. 19:34

Vereség a végére: a Dunaferr pályáján bukott a HVSE

Dunaújváros - Az NB I-es futsalbajnokság idei utolsó fordulójában a Dunaújváros vendégeként bukott - gólgazdag - rangadót a Swietelsky-Haladás VSE.

Tóth Gábor

A 12. játéknap rangadóján a harmadik fogadta a második helyezettet. A szombathelyiektől a csapatkapitány Horváth Péter sérülés, az első számú kapus, Tyukász Péter pedig eltiltás miatt hiányzott.

Dunaferr DF Renalpin FC-Swietelsky-Haladás VSE 8-7 (5-2)
Dunaújváros, 400 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Solymosi, Gál (Futó).
Dunaferr: Reveland - Horváth N., Schrancz, Fekete, Hosszú. Csere: Hegedűs (kapus), Bognár, Aradi, Nagy A., Klacsák, Huber, Ivacs. Edző: Fehér Zsolt.
HVSE: Matyi - Öreglaki, Gyurcsányi, Nagy T., Hegyesi. . Csere: Gyimesi (kapus), Sipos, Vidák, Rácz, Hajmási, Németh E., Molnár, Németh P. Edző: Marcos Angulo.
Gól: Horváth N. 2 (2., 12.), Schrancz 3 (11., 14., 18.), Nagy A. 2 (29., 38.), Klacsák (37.), ill. Németh P. (4.), Gyurcsányi (10.), Hegyesi 4 (24., 32., 37., 40.), Öreglaki (38.).

A három válogatott játékossal - Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Klacsák Bence - pályára lépő házigazda támadó szellemben nyitott, és gyorsan meg is szerezte a vezetést. De rendezte sorait a HVSE, átvette az irányítást. Egy remek szögletvariációból össze is jött az egyenlítés (4. perc: 1-1). A Dunaújváros nehezen került helyzetbe, átlövésekkel próbálkozott. A szombathelyiek határozottabbak voltak kapu előtt, Gyurcsányi megszerezte a vezetést csapatának. De mielőtt igazán kiünnepelhették volna magukat a vendégek, egy kontrát gólra váltottak a hazaiak. Sőt egy - erősen egyszerű - szögletvariációról lemaradtak a vasiak, és máris a Dunaferr vezetett (12. perc: 3-2). Belelendült a házigazda, az agresszívan megszerzett labdákból sorra vezette a támadásait - és lőtte a gólokat (14. perc: 4-2). Elveszettte a fonalat a HVSE, Marcos mester időt kért. A tanácsai használtak, ám Reveland kapus remek napot fogott ki. De akkor is kimaradtak a helyzetek, ha már verve volt... És ahogyan ilyenkor lenni szokott, egy újabb eladott labdát, ismét kontrából, góllal büntetett a Dunaferr (18. perc: 5-2). Nem bírt a házigazda kellemetlen harcmodorával a HVSE.

Fordulás után feljebb tolta védekezését a Haladás, már saját térfelén letámadta ellenfelét. És sokat játszott vészkapussal.

Beszorult a Dunaferr, sorjáztak a szombathelyi helyzetek. Szépített ugyan a Haladás (24. perc: 5-3), de a percek peregtek, a házigazda pedig lassan megnyugodott - szervezetten, keményen védekezett. És természetesen első helyzetét rögtön gólra váltotta a második félidőben (29. perc: 6-3). Innen pedig már nem volt visszaút a Haladás számára, bár próbálkozott becsülettel. Amikor ugyanis zárkózott egyet, rögtön érkezett a válasz (38. perc: 8-6). Ám a szombathelyiek egy pillanatra nem adták fel. Parázs csatával zárult a meccs, ugyanis a gólerős Hegyesi 28 másodperccel a vége előtt 8-7-re módosította az állást. De az egyenlítés már nem jött össze.

Tompább, lassabb volt a megszokottnál a Haladás, sok ki nem kényszerített hibát vétett, így kikapott egy verhetőnek tűnő ellenféltől. De az évet így is másodikként zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!