Sport

2013.01.16. 17:42

Veretlen a Vasi Sport Akadémia

Szombathely - A NB II-es női röplabdabajnokság nyugati csoportjának listavezetőjeként várja idei első bajnokiját a Vasi Sport Akadémia csapata.

Horváth Erika

Az alapszakasz 11. fordulójával, a PTE-PEAC elleni hazai (szombat, 17.00)  mérkőzéssel nyitja az idei évet a Vasi Sport Akadémia. A veretlenül éllovas pozícióból úgy tűnik, hogy a 2012/2013-as bajnokság vagy nem lett olyan erős, mint amire számított Mucsi Péter vezetőedző, vagy jobban muzsikál a csapata, mint ahogyan előzetesen várta.

- Egészen jó szerkezetűvé érett össze a csapat, s olyan erényeket is csillogtat, amilyenek eddig nem voltak rá jellemzők - szavazott az utóbbi felvetésre Mucsi Péter. - Például nehezebb állásokból is képesek kilábalni a lányok, illetve  a végjátékokat az ellenfél vezetéséről is megfordítani. Mindez annak köszönhető, hogy a kisebb-nagyobb mozgások, fiatalok beépítése ellenére is régóta együtt dolgozik a gárda, és a munkának kezd beérni a gyümölcse. Úgy értük el ezt az eredményt, hogy az Ausztriában dolgozó 186 centis Benesóczky Annára gyakorlatilag nem is számíthattunk. De nem gondolom, hogy a folytatásban is veretlenek maradunk, a Honvéd Zrínyi és a Pécs is beleszólhat a dolgunkba.

Mucsi Péter vezetőedző tart eligazítást a VSA csapatának. Fotó: Unger Tamás

Ami az egyéni értékelést illeti, a vezetőedző három nevet említ - Simon Juditét, Takács Dorotiét és Kiss Brigittáét - ők teljesítményben és hozzáállásban is a többiek fölé emelkedtek. A február 9-éig tartó  alapszakaszból még négy forduló van hátra, aztán egy hónapos szünet következik, majd egy hatfordulós rájátszás. (Most egy  kicsit át kell szervezni a csapatot, mert térdműtétje miatt a center Gőczi Boglárka hat hétre kiesett.)

A bajnokság végén a keleti és a nyugati csoport első helyezettjei küzdenek meg az NB I-es indulási jogért. Mucsi Péter azt mondja, pillanatnyilag az anyagiakat és a játékosállományt tekintve sincsenek meg a feltételek a legmagasabb osztályhoz. A merészebb álmok szövögetéséhez jó lenne megtudniuk az önkormányzat álláspontját a női röplabda jövőjével kapcsolatban.

Az NB II. nyugati csoportjának állása: 1. Vasi Sport Akadémia 29 pont,  2. Honvéd Zrínyi SE 23,  3. PTE-PEAC 14,  4.Közgáz SC  13,  5. Haladás VSE-SZoESE 13,  6. Kalocsai SE 8,  7. Tatabányai Volán SE 7,  8. Dabronc 7.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!