Sport

2016.06.02. 18:01

Veterán vívók érmei

Budaörs - Két aranyat és egy bronzot is hoztak a Vas megyei vívók a veterán országos bajnokságról.

Horváth Erika

Mindhárom fegyvernemben, négy korosztályban több mint 120 - rekord létszámú - versenyző vett részt az ország egyetlen veterán vívóklubja, a Szúrka-Piszka által a budaörsi városi sportcsarnokban világszínvonalon megrendezett ob-n. Férfi tőrben 27-en indultak, köztük hárman a Szombathelyi Vívóakadémiáról. A +40-es korosztályban Málics Róbert meggyőző vívással - a két csoportfordulóban összesen nyolc győzelmet és két vereséget gyűjtött - került a 16-os táblára és kiemeltként várhatta a folytatást. Simán vette a negyeddöntőbeli akadályt is, ám az elődöntőben kikapott az érdi Gerzanics Márktól, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A sors fintora volt, hogy +50-eseknél a csoportmeccsek után a negyeddöntőben Péntek Tamás és Babós Csaba éppen egymással került szembe. A finisig Babós vezetett, de az utolsó percben a rutinosabb Péntek fordítani tudott, és 9-8-as sikerével ő vívhatott elődöntőt. Ott egy nagyon szoros asszóban legyőzte a veterán Európa-bajnok Csák Attilát (UTE) is (5-4), majd a döntőben Mészáros András (Budakalász) ellen is vert helyzetből fordítva nyert (9-8), így országos bajnokká avatták. Babós Csabának viszont be kellett érnie a hatodik hellyel.

A szombathelyi veterán tőrözők. Balról: Babós Csaba, a +50-es bajnok Péntek Tamás és a +40-es bronzérmes Málics Róbert (Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia)

A férfi kardozók 23-an voltak, a sárvári Horotán Attila a +50-es kategóriában indult. Nagyszerűen vívott a két csoportkörben, kiemeltként került a 8-as táblára. Így már csak két mérkőzést kellett nyernie az aranyéremhez. Mindkettő asszóban sikerült győznie; az elődöntőben könnyedén, 10-3-ra múlta felül a soproni Nagy Andrást, a fináléban pedig nagy küzdelemben, 10-9-re a szintén soproni Gasztonyi Károlyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!