Romba dőltek a tervek

2018.10.18. 20:02

Világbajnokság helyett kórház – Dévai Boglárka lábujját újra műteni kellett

Egy hete még úgy tűnt, minden rendben, és az ugráson Európa-bajnok Dévai Boglárka indulhat a dohai világbajnokságon. Az elmúlt hétvégén azonban romba dőltek a tervek.

Horváth Erika

Amikor hazajött az Európa-bajnoki arannyal, örömében sírt Dévai Boglárka. Most fájdalmában Fotó: Unger Tamás

Az előzmények ismertek: augusztus 5-én történelmi sikert ért el Dévai Boglárka Glasgow-ban, a tavalyi bronz után ugráson Európa-bajnoki aranyérmet szerzett. Jó egy hónap múlva edzésen megsérült, a felemás korlát karfájába rúgott és a bal nagylábujjából letört egy csontdarabka, amit az egyre fokozódó fájdalmak miatt el kellett távolítani. Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványa így nem indulhatott a szombathelyi világkupán, de nagyon reménykedett, hogy felépülhet és fel is készülhet az október 25. és november 3. között Katarban rendezendő világbajnokságra. Múlt csütörtökön arról adhattunk hírt, hogy sikerült – Bogi rendbe jött, edz és egyre jobb formába lendül. Azóta azonban rosszra fordultak a dolgok; már biztos, hogy nem segíthet a magyar csapatnak, sőt el sem utazhatott Dohába – mert kedd óta a Markusovszky kórház lakója, és már kétszer is volt a műtőben.

– A múlt csütörtökig tényleg nagyon jól ment minden. Fájdalomcsillapítóval ugyan, de fájdalommentesen edzettem – idézte fel Bogi. – Pénteken már kicsit fájt a lábam, aztán egyre jobban, vasárnapra bedagadt az ujjam, alig tudtam elviselni a fájdalmat. Csak sírtam, ez rosszabb, mint amit a szalagszakadásnál éreztem. Hétfőre még durvább lett a helyzet. És amikor anya átmosta a sebet kamillás forrázattal, felfakadt és csak folyt belőle a genny. Kaptam antibiotikumot, de nem változott semmi, és kedden este meg is műtötték. Most egy cső lóg ki a sebből, időről időre Betadine-nal át kell mosni, közben infúzióban kapom az antibiotikumot. Egy hete még minden szép volt; álmomban sem gondoltam, hogy ma majd nem az utazásra készülök.

Amikor hazajött az Európa-bajnoki arannyal, örömében sírt Dévai
Boglárka. Most fájdalmában Fotó: Unger Tamás

Ezt csütörtökön, a déli órákban mesélte el Bogi, várva arra, hogy délután újra a műtőbe tolják és megint kitisztítsák a sebét. És ezt még majd szombaton is megismétlik. Remélhetőleg azzal befejeződik majd ez a rémálom.

Csütörtök este elutazott a magyar válogatott a világbajnokságra. A női együttest Böczögő Dorina, Kovács Zsófi a, Makra Noémi, Fehér Nóra, Péter Sára és a tartalék Al-Salty Dália alkotja. A csapatnak a legjobb 24 között kell végezni ahhoz, hogy a jövő évi olimpiai kvalifi kációs világbajnokságon is részt vehessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában