Sport

2011.10.14. 02:27

Vincze Gergő BMX bajnok

Zsinórban harmadszor nyerte meg az osztrák-magyar bajnokságot korosztályában a Gencsapáti BMX Klub versenyzője, Vincze Gergő.

Vastag Nándor

A 16 esztendős Vincze Gergő a szezon második felére remek formába lendült, és az osztrák-magyar bajnokság utolsó két állomásán tarolt a korcsoportja futamaiban. Mühlenben és Baierdorfban is dupla fordulót bonyolítottak le, szombaton és vasárnap három-három selejtezővel, valamint egy-egy döntővel. A hat selejtezőből mindkétszer ötöt megnyert, egyen pedig második lett, míg a finálékban nem volt ellenfele. Négy futamgyőzelmet jegyzett, így az összetettben megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet. Részt vett még a 14 éven felülieknek kiírt Szuperopen is, ahol nagyon közel volt a dobogóhoz. Mühlenben a selejtezőkben háromszor második lett, a középdöntőben harmadikként végzett, míg a döntőben negyedik helyen zárt. Baierdorfban a selejtezőket egyaránt harmadikként fejezete be, akárcsak a középdöntőt, majd a fináléban ötödik lett. De a Gencsapáti BMX Klub versenyzője nem lehet elégedetlen, nagyon szépre sikerült a szezonzárása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!