Sport

2014.11.12. 15:01

Vívás: Bende Bence ezüstérmet szerzett

Szolnok - A párbajtőröző fiúk kadet és junior válogató versenyén a fiatalabbaknál ezüstérmes lett a szombathelyi Bende Bence.

Horváth Erika

A kadet fiúk 75 fős mezőnyében a Szombathelyi Vívóakadémiáról ketten próbáltak szerencsét. Horváth Mátyás a 32 közé a selejtezőből még bekerült, a 16 közé már nem. A körben százszázalékos Bende Bencének a 32 közé jutásért nem kellett vívnia, utána viszont tovább menetelt: Ványit (Debrecen) 15-7-re, Lénárdot (Vasas) 15-6-ra, Rudit (MTK) 15-9-re verve már a négy között tudhatta magát. Az elődöntőben a vb- és az Eb-re jutás szempontjából nagy riválisát, Mestyaneket (BVSC) is simán legyőzte (15-9). Az aranyért a BVSC Andrásfi ellen lépett pástra: szoros, színvonalas csatában a 3x3 perc 13-13-as állást hozott, az egyperces hosszabbítás az ellenfélnek kedvezett – Bende Bence ezüstérmes lett, és továbbra is második a korosztályos ranglistán. Ennek alapján utazhat majd az első négy helyezett az Eb-re, az első három a vb-re.

Bende Bence 2. lett kadetben. Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A juniorok mezőnye 73 fős volt, két szombathelyi párbajtőröző került fel a 64-es táblára. Bakos Bálint a nyolcas döntőbe jutott, miután Kalácskát (Balaton) 15-11-re, Bertát (Vasas) 15-7-re, Csákot (Balaton) pedig 15-5-re felülmúlta. A négybe kerülés viszont már nem sikerült, a vasasos Nagytól 15-11-re kikapott. Így 7. lett, és ugyanerre a helyre lépett előre a junior ranglistán. Bende Bence a 16 közé Sipos (BVSC, 15-10) és Csikó (Honvéd, 15-13) legyőzésével jutott, a nyolc közé kerüléstől az ifjúsági olimpiai és világbajnok Esztergályos ütötte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!