Sport

2009.08.01. 11:25

Vizes vb - Az 5. helyen zárt a férfi vízilabda-válogatott

Róma - A magyar férfi vízilabda-válogatott az ötödik helyért vívott mérkőzésen 9-6-ra legyőzte Németországot a római vizes világbajnokság szombati játéknapján.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Férfi vízilabda, az 5. helyért:
Magyarország-Németország 9-6 (4-1, 1-0, 3-1, 1-4)

a magyar góldobók: Hosnyánszky 3, Kiss G., Varga Dénes, Varga Dániel, Kis G., Madaras, Szivós 1-1

A csoportmérkőzésen játszott, kínkeserves döntetlen képe élénken élhetett a magyar játékosok emlékezetében, mert ezúttal nemcsak hihetetlen elszántsággal, de felettébb eredményesen is kezdték a találkozót. Előbb Kiss Gergely bizonyult kíméletlen büntető-végrehajtónak, majd Hosnyánszky Norbert kapott húzásra pazar labdát (2-0). Egyszer a németek is betaláltak ugyan (2-1), az első szünetig azonban Varga Dénes, aztán pedig újfent Hosnyánszky volt jókor jó helyen (4-1). 

Kifogástalanul szép akció vezette be a második nyolc percet is: Madaras Norbert ívelt át a kötél mellől Varga Dánielnek, aki hasonlóképpen szépen küldte a hálóba a labdát (5-1). A németek képtelenek voltak bevenni a Gergely István óvta magyar kaput, hol ő hárított, hol a védekező kezek blokkolták a kísérleteket, pedig a vetélytárs szép számban kapta az emberelőnyös lehetőségeket.

A magyar pólóparádé folytatódott a nagyszünet után is: Kis Gábor centerpozícióból nagy erővel vágta be a kapuba a játékszert, majd Szivós Márton volt az, aki bombagóllal jelezte: olykor a nagy távolság sem jelent leküzdhetetlen akadályt (7-1). 

A vizes "színielőadásba" ezúttal az is belefért, hogy Varga Dénes ötméterest rontson alaposan elpattintva a labdát, de rögtön utána Madaras Norbert mutatta meg, hogyan kell büntetőt értékesíteni, ekkor már 8-2-re vezetett az olimpiai címvédő válogatott. 

Három véletlen-váratlan német gólt követően 8-5-re "szépült" az összkép, de a lényegen ez sem változtatott: a vb ötödik helyéért kiírt meccsen fölényes biztonsággal nyert a magyar csapat, amelynek utolsó találatát Hosnyánszky szerezte.



A magyar csapat tagjai: Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Varga Dénes, Gergely István és Varga Dániel örül az 5. helyezésnek a Magyarország-Németország férfi vízilabda mérkőzés után a római vizes világbajnokságon, ahol a magyar vízilabda-válogatott 9-6-ra győzött a németek ellen.

Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok: "Szerencsére ez a meccs hamar unalomba fulladt, elhúztunk villámgyorsan 8-2-re, de még nagyobb is lehetett volna a különbség. 

A becsületünkért játszottunk, azért, hogy az 5. hely meglegyen. Ez a helyezés nem jó eredmény, de úgy érzem, jó úton indultunk el, s a tervek jó részét, amelyek a vb-re készültek, megvalósítottuk. Menni kell tovább."

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!