Sport

2010.09.02. 06:40

Vízilabda Eb, Zágráb: csak döntetlen a görögök ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott 6-6-os döntetlent játszott a görög csapattal a zágrábi Európa-bajnokság szerdai játéknapján.

MTI

Kemény Dénes tanítványai pénteken az oroszokkal találkoznak.

Eredmény, B csoport, 3. játéknap:
Magyarország-Görögország 6-6 (0-3, 1-0, 3-2, 2-1)
a magyar góldobók: Biros, Varga Dániel 2-2, Hosnyánszky, Madaras 1-1 

 A sikeres Eb-kezdés után a várt harcos és eredményes folytatás a görögökkel szemben elmaradt a nyitónegyedben, amelyben magyar gólok helyett álmos és tompán pólózó Kemény-legényeket, s összesen három kapufát láthatott a Mladost-uszoda népe, míg a görögök gyakorlatilag mindenhonnan betaláltak, alig öt perc alatt elhúztak 3-0-ra. Az első szünetig nem sikerült szépíteni, s félő volt, hogy a hellének vérszemet kapnak, már csak azért is, mert hat hete, a siracusai nemzetközi tornán éppenséggel 11-8-ra megverték a magyar válogatottat.
 
A második negyed a negyedik magyar kapufás kísérlettel rajtolt, az igazi felébredésre több mint 11 percig kellett várni: ekkor emberelőnyből Varga Dániel bevette a görög kaput – a felső lécről a hálóba pattanó lövéssel (1-3). A magyar védekezés feljavult, elől a pontossággal viszont továbbra is gondok akadtak.
 
A harmadik játékrész végre változást hozott: Hosnyánszky Norbert minden mérgét beleadva lőtt akapuba (2-3). Egyenlítés helyett azonban ötméteresből újfent megduplázódott a különbség (2-4). A görögök támadójátéka sem volt valami acélos, de hát ők vezettek, nekik nem volt sietős. A reményt Biros Péter, a háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitány adta vissza: sistergő bombát küldött a bal felső sarokba (3-4). Aztán másfél perccel a harmadik negyed zárása előtt sikerült az egyenlítés is: gyors támadás végén Madaras Norbert zúdította be a negyedik magyar találatot (4-4). A vezetést átvenni azonban nem sikerült, már csak azért sem, mert bosszantó módon megint a rivális jutott lépéselőnyhöz (4-5).

A fordítás kényszerével kezdték a negyedik nyolc percet Birosék, s éppen a "cséká" pattintott nagyszerűen a bal felső sarokba a negyed elején, emberelőnyös figura befejező embereként (5-5).  Kevesebb, mint három perc volt hátra, amikor Varga Dániel a jobb "csücsköt" tesztelte, a görögök vitatták ugyan, hogy a labda benn lett volna, de a bírók megadták a gólt (6-5). Aztán meg visszaadták az esélyt a görögöknek is, akik nem tudtak élni a lehetőségeikkel, egészen a hajráig: kilenc másodperccel a dudaszó előtt fórból alakult 6-6-ra az állás, Kemény kapitány időkérése sem segített, maradt a döntetlen. 

Ezúttal rossz formában és felfogásban játszott a magyar gárda, amely bár nyerhetett volnaigazság szerint nem szolgált rá mindhárom pontra. A csoportelsőség, ennél fogva a közvetlen elődöntős szereplés azonban változatlanul elérhető.

"Ma néhány játékosnak gondjai voltak és rosszul játszott. Hasonló gyakrabban megesett már velünk ebben a szezonban. Mondtam a játékosaimnak, hogy ilyesmi nem fordulhat elő, aztán most mégis megint megtörtént" - idézte az Eb honlapja Kemény Dénes szövetségi kapitányt.

A kapus Szécsi Zoltán így látta:  
"Természetesen nehéz mindig ugyanazon a színvonalon pólózni, ráadásul ma valóban átaludtuk az első negyedet, és nem játszottunk igazi vízilabdát."

 Szerdai eredmények:
 B csoport:
Szerbia-Oroszország 16-10 (7-2, 3-3, 1-1, 5-4)
Németország-Macedónia 8-7 (3-1, 3-1, 2-4, 0-1)

A csoport állása:
1. Magyarország 7 pont, 2. Szerbia 6 (35-24), 3. Németország 6 (23-23), 4. Görögország 4, 5. Macedónia 3, 6. Oroszország 0

A csoport:
Horvátország-Románia 13-7 (3-4, 3-1, 4-1, 3-1)
Montenegró-Spanyolország 8-7 (3-2, 2-2, 2-2, 1-1)
Olaszország-Törökország 9-4 (2-1, 1-1, 4-1, 2-1) 

A csoport állása
: 1. Olaszország 9 pont, 2. Horvátország 6 (38-21), 3. Románia 6 (30-29), 4. Montenegró 3, 5. Spanyolország 0 (24-25), 6. Törökország 0 (13-37)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!