Sport

2010.06.29. 10:07

Volt edzője vette meg a Real Mallorcát

Megvásárolta a Real Mallorca labdarúgóklub többségi tulajdonrészét a Llorenc Serra Ferrer, az együttes korábbi vezetőedzője által irányított befektetőcsoport.

MTI

A mallorcai klub nagyon nehéz anyagi helyzetben van már hosszú ideje, adóssága közel 85 millió euró.

Az El Mundo spanyol napilap értesülései szerint a Ferrer által vezetett cég mintegy kétmillió eurót fizetett a többségi tulajdonjogért.

Az 57 éves Ferrer első feladata vezetőedzőt kinevezni a csapat élére, mert Gregorio Manzano korábbi trénerrel a klubvezetés - az anyagi problémák miatt - nem hosszabbított annak ellenére, hogy irányításával a gárda az ötödik helyen zárta a bajnoki szezont, s így indulhat az Európa Ligában. Utódja a legnagyobb valószínűség szerint a játékosként Európa-bajnok dán Michael Laudrup lesz.

Ferrer 10 évig volt a Mallorca vezetőedzője, dolgozott az FC Barcelonánál, legnagyobb sikerét azonban a Real Betis csapatával érte el, amellyel 2005-ben megnyerte a spanyol Király Kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!