Sportvilág

2006.08.02. 02:29

Döntők érem nélkül

Budapest (VN) - A 28. úszó, műugró, műúszó és hosszútávúszó Eb ma délelőtti selejtezőjében száll vízbe - 100 m háton - a szombathelyi Vízmű SC versenyzője, Maxim Dóra.

Mórocz Zsolt

Két döntő - érem nélkül magyar szempontból ez az Eb második napi úszóversenyeinek lényege. Cseh László nem tudta megvédeni Európa-bajnoki címét 100 m háton, csak a hatodik lett (54,56 mp), Bodor Richárd pedig - bár Madridban, két éve három bronzot is szerzett - ezúttal nem volt medálra kalibrálva, 100 m mellen a hetedik helyen zárt (101,36 p). A keddi harmadik magyar finalista fellépése - a Margitszigetre zúduló hatalmas eső miatt - elmaradt. Verrasztó Evelyn, akitől már az is kisebbfajta hőstett, hogy egyáltalán bejutott a 200 m hát döntőjébe, a versenybíróság határozata szerint hét társával együtt a szerdai program nyitányán, a tervezett 17 órás kezdés előtt tizenöt perccel küzdhet a minél jobb helyezésért. Az elődöntő magyar szereplői közül remekelt Kovács Ágnes, aki a negyedik idővel (108.51 p) érdemelte ki a jogot a szerda esti döntős részvételre 100 m mellen, de javított Cseh is, aki viszont elsőként várhatja a 200 m vegyes fináléját (200.79 p), ahová ráadásul Kerékjártó Tamás is bejutott, negyedikként (201.40). A keddi elődöntőkből fináléba kerültek - Cseh, Kerékjártó és Kovács - mellett szerdán, a matinés selejtező programban 18 magyar úszót, köztük a szombathelyi Maxim Dórát - láthat a közönség a Margitszigeten, vagy éppen a tévé képernyőjén, ha ugyan a természet nem szól megint bele az Eb műsorrendjébe. Először szerepel - s mivel csak ebben az egy számban indul, utoljára is - a budapesti Eb-n Gyurta Dániel, a férfi 200 m mell olimpiai ezüstérmese, aki ezúttal hazai környezetben bizonyíthat. Javítási lehetőséget kap a 400 m vegyesen szabálytalan lábtempó miatt kizárt Hosszú Katinka, aki ezúttal a 200-as változatban próbál szerencsét. A férfi műugrók közül Hajnal András teszi próbára képességeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!