Sportvilág

2006.08.18. 02:29

Elrajtolt a kajak-kenu vb

Szeged (mti) - A szépszámú közönség nagy örömére a papírformának megfelelően minden magyar egység továbbjutott a délelőtti 1000 m-es, majd a délutáni 500 m-es előfutamokból a szegedi kajak-kenu világbajnokság első napján.

Mórocz Zsolt

A hosszabb távon négy, a rövidebben pedig három hazai hajó egyből a szombati, illetve vasárnapi döntőbe kvalifikálta magát, a többi a pénteki középfutamban folytathatja szereplését. Az egy kilo- méteres előcsatározások során a nőknél egyesben és párosban a győzelem, négyesben pedig az első három hely valamelyike jelentett egyenes ági fináléba kerülést, s ezt ki is használták a hazai indulók: Benedek Dalma (k-1), a címvédőként rajtoló Kovács Katalin, Janics Natasa duó (k-2) és a Paksy Tímea, Kovács, Janics, Keresztesi Alexandra kvartett is megnyerte versenyét. A férfiaknál csak a két négyesnek volt esélye arra, hogy megfelelő szerepléssel kihagyhassa a pénteki második fordulót. A Metka Márton, Mike Róbert, Sáfrán Mátyás, Balázs Gábor összeállítású kenus kvartett harmadikként éppen továbbjutott, a Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos és Horváth Gábor alkotta kajakos egységnek azonban ma is vízre kell szállnia. Egyesben Vajda Attila (c-1) első, Benkő Zoltán (k-1) pedig harmadik lett, így csakúgy, mint az egyaránt futamgyőztes Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor (k-2) és a Kozmann György, Kolonics György (c-2) duó, a ma délelőtti középfutamban folytathatja. A délutáni 500 m-es előfutamok során a kenusok (Csabai Edvin, Fürdök Gábor, Pulai Imre, Novák Ferenc), valamint a női (Paksy, Kovács, Janics, Fazekas Krisztina) és férfi (Sík Márton, Boros Attila, Csamangó Attila, Bozsik Gábor) négyesek is egyből a vasárnapi fináléba jutottak. Benkő (k-1), Kovács és Janics, illetve Kammerer és Kucsera (mindkettő k-2), valamint Kozmann és Kolonics (c-2) első, Bene-dek (k-1) második, míg Mike (c-1) harmadik lett futamában, azaz magabiztosan jutottak tovább a középfutamba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!