Sportvilág

2006.08.07. 02:27

Gatlin edzőjét kitiltották

Colorado Springs (mti) - Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) kitiltotta edzőközpontjaiból Trevor Grahamet, a doppingvétségen ért olimpiai bajnok sprinter, Justin Gatlin edzőjét.

Mórocz Zsolt

Peter Ueberroth, az USOC elnöke elmondta, a trénert azért száműzték, mert az elmúlt években fél tucat atlétája akadt fenn az ellenőrzéseken. Tre- vor Grahamnek és versenyzőinek ezzel kevesebb mint 24 órán belül a második súlyos büntetést kellett megemészteniük, ugyanis csütörtök este a berlini Golden League-viadal szervezői jelentették be, hogy egyetlen Graham által edzett atléta - köztük Marion Jones - sem vehet részt viadalukon. A tréner így néhány nap alatt a doppingháború másik oldalára került, hiszen 2003-ban még ő volt az, aki kirobbantotta a THG-botrányt azzal, hogy elküldött egy mintát az USA Doppingellenes Ügynökségének, melyből ki lehetett mutat-ni az addig ismeretlen teljesítményfokozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!