Sportvilág

2006.08.23. 02:29

QRendkívüli közgyűlést

Budapest (mti, VN) - Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a MOB tagjaihoz fordult levélben, amelyben október 14-ére soron kívüli közgyűlés összehívását kéri.

Mórocz Zsolt

A MOB honlapján olvasható felhívásban Schmitt így fogalmaz: Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Emlékeztet arra, hogy a tagság egy része elégedetlen az augusztus 7-ei rendkívüli elnökségi ülés után nyilvánosságra hozott állásfoglalással, mivel egymásnak ellentmondó hírek szivárogtak ki arról, lemond-e posztjáról vagy sem. Július 12-én aláírásgyűjtés kezdődött Schmitt leváltása érdekében, majd augusztus 7-én rendkívüli elnökségi ülést tartott a MOB, hogy tisztázza a kialakult helyzetet. Ezt követően a tagok egy része rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte szeptember 2-ára, most pedig a MOB-elnök maga kéri ezt október 14-ére. Ehhez legalább 55 tag aláírása szükséges. A MOB Gyárfás Tamás-párti tagjai szeptember 2-án 9 órára szintén rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezik, amelynek egyetlen napirendi pontja Schmitt Pál elnök visszahívása lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!