Sportvilág

2006.08.08. 02:29

Schmitt Pál hamarosan távozik?

Budapest (mti) - A szeptemberi rendkívüli közgyűlés helyett marad a decemberi rendes közgyűlés. Schmitt Pál, a MOB elnöke e fórumig hozhatja meg végső döntését szerepvállalásáról.

Mórocz Zsolt

Erre a kompromisszumra jutottak tegnap a felek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) több mint ötórás rendkívüli elnökségi ülésen, megállapodva abban is, hogy a történtekről nem nyilatkoznak, s a konklúziót az elnök ismerteti a nyilvánossággal. Az ülés végén Schmitt Pál MOB-elnök ismertette a közleményt. A felek a nézeteltérések félretétele jegyében arra törekednek a jövőben, hogy az olimpiai bizottság egysége ne sérüljön, s az ötkarikás felkészülés rendjére koncentráljanak. Javítani akarják a MOB munkáját, jobb együttműködésre törekednek az állami sportirányítással, s megállapodtak abban is, hogy az új helyzethez alkalmazkodva szolidáris együttműködést igyekeznek kialakítani a BOM-mal, a legjelentősebb magyar vállalatokat tömörítő mozgalommal egy jövőbeli magyarországi olimpia megrendezésének ügyében. Ami a személyi kérdéseket illeti, a MOB-vezető - saját megfogalmazása szerint - eltekintett az ellene aláírók névsorának megtekintésétől, hogy a barátság és a szolidaritás megmaradjon. Hozzáfűzte, az ülésen markáns viták is akadtak, de szavazás semmilyen kérdésben nem volt. Az elnökség - közölte Schmitt Pál - felkérte őt, hogy fontolja meg elnöki szerepvállalását. A december 9-ei határidőig, az akkori közgyűlésig meghozom a végső döntést saját szerepvállalásomról - jelentette ki. Titoktartási fogadalom ide, titoktartási fogadalom oda, a MOB elnökségének egyik tagja elárulta, hogy a testület méltányosságból mellőzte a Schmitt Pál távozását ösztönző szavazást. Hozzá-tette, az elnök a kompromisszumos megállapodásnak megfelelően írásban rögzítette, hogy december 9-éig bejelenti lemondását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!