Sportvilág

2008.06.12. 14:39

Busongó helvétek

Zürich - Nem így képzelték a svájciak, az egyik társrendező az utolsó fordulóban tét nélküli meccset vív a már továbblépett portugálokkal.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A svájci média elkeseredetten rögzítette a házigazdaként különösen fájdalmas tényt: a 13. labdarúgó Eb társrendezőjének válogatottja a második csoportkörben, a törököktől Bázelben elszenvedett 2-1-es vereség nyomán máris elbúcsúzott a kontinensviadaltól.    

A túlságosan is korai kiesés miatt érzett országos futballgyászt híven adta vissza a Tribune de Geneve, amelynek címoldala öles betűkkel közölte: Törökország romba döntötte a svájci álmokat, majd ekként folytatta az önsajnálatot: Viszlát 2008-as Európa-bajnokság, Svájc elvesztette illúzióit. A lap szerint egyértelművé vált, hogy az újabb vereséggel Kobi Kuhn csapata nélkül folytatódik az Eb. A legrosszabb forgatókönyv valósult meg - szólt a bús summázat.          Ami török öröm, az svájci búbánat

Még hangzatosabb a  Le Temps, amely némi képzavarral  így fogalmazott: Nemzeti csapatunk őrült álmát vízbe fojtotta a  St.Jacques-ra  zúduló aljas felhőszakadás, arra utalva, hogy szinte végig szakadó esőben játszott a két csapat a bázeli központi stadionban. 

A Le Matin hasonló metaforát választott tudósítása címéül:  Svájc vízbe fulladt, majd ezt írta: A csuromvizes pályán Törökország keresztre feszítette Svájcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!