Sportvilág

2008.06.10. 02:28

Remekelt a Nationalelf

Klagenfurt - A vb-bronzérmes németek könnyedén, 2-0-ra nyertek a lengyelek ellen Klagenfurtban. Joachim Löw gárdájának mindkét gólját a lengyel származású Lukas Podolski szerezte. A csatár nem tudott teljes szívből örülni a duplázásnak.

Vas Népe

Ezúttal behunyta szemét, s csaknem sírt, miközben a többiek azért kitörő örömmel ölelték őt. A magyarázatot a játékos adta meg. Rendkívül őszintén beszélt arról, hogy született lengyelként - akinek számos rokona ma is ott él - kettős érzés hatotta át. A lengyeleknek a németek ellen nem sok okuk volt az örömre Fotó: Horog László

- Soha nem titkoltam, hogy ereimben lengyel vér folyik, miközben labdarúgóként Németországnak köszönhetek mindent - jelentette ki. A történtek után Lukas Podolskit senki nem bírálta, a német válogatott vezetői és az újságírók pedig kifejezetten magasztalták. Ezúttal nemcsak játékosként tűnt ki, emberként is példát mutatott.

1. Németország 1 1 --2-0 3 2. Horvátország 1 1 --1-0 3 3. Ausztria 1 - -10-1 0 4. Lengyelország 1 - -10-2 0 ü

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!