Sportvilág

2008.08.25. 02:28

Három a magyar igazság!

Peking - Az ötkarikás játékok első tizenhárom napja magyar szempontból felejthetőre sikeredett, az utolsó három napra jutó három arany viszont felszabadulttá tette a hangulatot.

Horog László

A túrát szervező utazási iroda munkatársai szombaton este az ötszáz igénylő közül ötvenet kisorsoltak, aki vásárolhatott. Ez azonban édeskevésnek bizonyult az igények ismeretében, azonban többen üres kézzel is elmentek az uszodához, remélve, majd csak történik valami. Közel kétszázan toporogtak piros-fehér-zöldben a kerítésen túl, amikor Kamuti Jenő, a MOB főtitkára, a NOB Fair Play Bizottságának elnöke érkezett, s miután észlelte az elkeseredést, telefonálgatásba kezdett, majd harmincasával kezdte becipelni a drukkereket. Személyes felelősséget vállalt mindenkiért, akik a kezdés előtt hiánytalanul be is jutottak. Igaz, nem a legjobb helyekre ülhettek, de ez senkit nem zavart, a lényeg, hogy a helyszínen láthatták Kemény Dénes fiainak újabb diadalát. Biros Péter, Szécsi Zoltán, Molnár Tamás, Kásás Tamás, Benedek Tibor és Kiss Gergely immár háromszoros bajnok, Madaras Norbert, Varga Tamás, Gergely István kétszeres, Varga Dániel, Varga Dénes, Hosnyánszky Norbert és Kis Gábor pedig egyszeres győztesnek mondhatja magát. A fiúk az eredményhirdetés után nem rohantak azonnal a buszhoz, hanem az épület előtt ugráló magyar táborhoz indultak.

- Magabiztosan győztünk, bár hozzáteszem, a négygólos győzelem ellenére nem volt könnyű dolgunk - mondta az ünneplés közepette Madaras Norbert. - Az elején nem tudtunk ellépni két-három góllal, hiába lőttünk sok gólt, ellenfelünk is rendre betalált. Aztán stabilizáltuk a védekezést, ennek köszönhettük a diadalt. Kétszeres olimpiai bajnok vagyok, nyerni csodálatos, ezt egyszerűen nem lehet megunni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!