Sportvilág

2009.04.10. 02:22

Sí osztrák pályákon: szép eredményekkel ért véget a szezon

Szombathely - Eredményes nemzetközi szezont zártak a Szombathelyi Síklub korosztályos versenyzői.

Tóth Gábor

A Szombathelyi Síklub versenyzői különböző - nemzetközi mezőnyt felvonultató - osztrák tornákon vettek részt.

A Joglan Cup sorozatában tíz egyesület szerepelt, hét futam után az összetett eredmények alapján hirdettek győztest. A szombathelyiek közül Vass Dorottya (1991) és Petrovics Dániel (1992) szerepelt a legjobban, mindketten megnyerték korosztályuk bajnokságát. Prozlik Robin (1999) és Szakos Márk (2002) ezüstéremmel zárta a sorozatot, Hoffmann Hanna (1993) harmadik, Dávidházy Dániel (2001) pedig negyedik lett. Steiermark tartomány gyerekbajnokságán Prozlik Robin képviselte nagyon eredményesen a szombathelyi színeket: saját korosztályában szlalomversenyben harmadikként, óriás-műlesiklásban hatodikként végzett.

Tizenkét nemzet versenyzői vettek részt a Zauchenseeben rendezett nemzetközi gyerekbajnokságon. Gyerek II. kategóriában 57-en álltak rajthoz, a népes mezőnyben Prozlik Robin a 22. pozícióban zárt.

Az Osztrák Síszövetség pontgyűjtő versenyén Vass Dorottya és Petrovics Dániel szerepelt sikeresen - utóbbi a Nemzetközi Síszövetség pontgyűjtő tornáin is próbára tette magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!