Sportvilág

2009.07.08. 02:29

Jól szerepeltek a szabadfogásúak az Eb-n

Szombathely - A junior szabadfogású birkozóválogatott szakvezetője, Veréb István, összességében elégedett a versenyzők Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményével.

Vastag Nándor

- A szakág szereplése jól sikerült, amit lehetett, kihoztuk a csapatból. Az Eb-n induló 25 ország rangsorában végül nyolcadikak lettünk, ami azért nem rossz eredmény - értékelt a válogatott szakvezetője és a Haladás birkózóinak edzője, Veréb István. - Titkon ugyan három éremben bíztam, de elégedetlen nem vagyok. Az európai mezőny nagyon kiegyensúlyozott és erős; talán szerencsésebb sorsolással szerepelhettünk volna jobban. Molnár Bálint jól helytállt, az iráni származású, de német színekben induló riválisától szoros csatában kapott ki. Ligeti Daninak nem kedvezett a szerencse, egy orosz versenyzőn kívül mindenki az ágára került, aki számít a súlycsoportjában. Ennek ellenére a grúz Odikadzét mintegy 3000 néző előtt legyőzte, majd egy törökkel két 1:1-et ért el, de mivel Dani csinálta az utolsó pontot, így továbbjutott. Az elődöntőben az azerivel nem bírt, míg a bronzmeccsen az ukrán ellen elvesztette önbizalmát. Csercsics Richárd is peches volt, a két legerősebb riválissal került szembe, míg a másik ágon haladva akár második is lehetett volna. A héten a klubcsapatban lesznek edzések - folytatta a szakember. - A válogatott 13-ától kezdi újra a munkát; az augusztus 8-án kezdődő ankarai junior világbajnokságra két héten keresztül Szombathelyen készülünk. A nemzeti csapat tagja Ligeti Dani lesz.

A felnőtt válogatott pénteken kezdi a felkészülést a világbajnokságra, méghozzá Madridban. A szabadfogásúakkal tart Spanyolországba két vasi birkózó is, Hatos Gábor és ifj. Veréb István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!