Sportvilág

2009.10.16. 19:15

U20: bronzérem

Kairó - Az U20-as labdarúgó-világbajnokság bronzmérkőzésén 0:1-ről állt talpra a magyar válogatott, és végül a 11-es párbajban Gulácsi remeklésének köszönhetően győzött.

Vas Népe

Beteljesült a magyar fiatalok nagy álma azzal, hogy dobogóra állhattak világbajnokságon. Pedig nehezen akart beindulni a gépezet: Honduras ellen (3:0) mindjárt a nyitányon nagy pofont kaptak. A továbbiakban aztán Fortuna is kegyeibe vette a csapatot. Igaz, a srácok tettek is érte, soha nem adták fel. Vert helyzetből többször fordítottak, majd a tegnapi zárófelvonáson, Costa Rica ellen a rá-adásban Gulácsi Péter fantasztikus teljesítményének köszönhetően - három 11-est hárított - bronzérmesek lettek.

 Magyarország-Costa Rica 1:1 (0:0), 11-esek: 2:0. - Kairó, 30 ezer néző, vezette: Nisimura (japán).

 Magyarország: Gulácsi - Szekeres, Debreceni (Balajti 83. p.), Szabó, Zámbó - Gosztonyi, Korcsmár, Simon Á. (Varga, 46. p.), Koman - Futács (Németh K., 19. p.), Simon A. Edző:  Egervári Sándor.

 A magyarok kezdték aktívabban a mérkőzést, majd Futács korai sérülése után visszaesett Egervári Sándor együttesének játéka, melynek következtében inkább Costa Rica akarata érvényesült. Fordulás után egyre nagyobb fölényben játszottak a magyarok, ám a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, s az egyetlen ellentámadásából gólt szerzett Costa Rica. A magyarok viszont most sem adták fel, és a 91. percben a Németh lerántásáért megítélt 11-est a csapatkapitány Koman értékesítette. A bronzmeccsen nem volt hosszabbítás, 11-esek döntöttek. Mi kettőt belőttünk, míg a Costa Rica-i játékosok közül négyen is hibáztak, így a magyar csapat bronzérmes lett. - Gólszerzők: Koman (91., 11-esből), illetve Urena (81.)

Olvassa el a találkozóról írt részletes cikkünket ide kattintva! -  Legyőzhetetlen Gulácsi: büntetőkkel bronzérmes a magyar U20-as válogatott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!