Sportvilág

2010.09.20. 19:38

Remek kezdés az U17-es Eb-selejtezőn: Magyarország-Andorra 5:0

U17-es fiú labdarúgó-válogatottunk magabiztos győzelemmel mutatkozott be az Európa-bajnoki selejtező csoportkörének szombathelyi nyitányán.

Vastag Nándor

Magyarország – Andorra 5-0 (1-0). – Szombathely, 400 néző, U17-es fiú labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, 1. csoportmérkőzés, vezette: Petteri (finn).

Magyarország: Gelei – Botka, Szilvási, Zsirai, Füredi – HALMAI, Pintér – SZÉCSI (Sipőcz, 70.), Huller (Kleinheisler, 61.), Bese (BARCSAY, 53.) – Novothny. Szövetségi edző: Bene Ferenc.

Andorra: Usubiaga – Bueno, Somoza, Sanchez, Rebes (Bove, 75.) – Dos Santos (Calvino, 67.), Montobbio, FERRE, Rubio, Pereira – Perez (Cortes, 59.).
Szövetségi edző: Sergi Tera.

Gólszerző: Szécsi a 35., Barcsay az 59. és a 72., Kleinheisler a 68., Sipőcz a 79. percben.

Sárga lap: Ferre a 37., Rubio a 46. percben.

35. perc: Egy védőről lepattanó labdára Novothny csapott le, kicselezte a kapujából kifutó Usubiagát a 16-os jobb sarkánál, ám kissé kisodródott, így középre adott, és Szécsi közelről a kapufa segítségével jobb alsó sarokba helyezett (1-0).

59. perc: Barcsay 16 méteres lövése az andorrai kapus hóna alatt surrant a bal alsóba (2-0).

68. perc: Szécsi jobboldali beadását Kleinheisler 14 méterről laposan rúgta a jobb alsó sarokba (3-0).

72. perc: Jobb oldali beadás után a hosszún érkező Barcsay 8 méterről a jobb felsőbe emelte a labdát (4-0).

79. perc: Jobb oldali szöglet után Sipőcz 10 méterről fejelt a kapu bal oldalába (5-0).

A középkezdés után a magyar válogatott magához ragadta a kezdeményezést, azonban egy-két beadáson, valamint egy kapura lövésen kívül nem tudott mit felmutatni. Negyedóra után a gyengécske, de lelkes Andorra is átmerészkedett néha a félpályán, a támadói olykor meg is zavarták a hazai védőket, de a labdaszerzéseikkel nem tudtak élni. A házigazda közben hiába játszott mezőnyfölényben, egyetlen igazi helyzetét elhibázta, ám egy védelmi hibából vezetést szerzett, így előnnyel vonult pihenőre. A szünet után pontosabban, és főleg harcosabban játszottak Bene Ferenc tanítványai. Hatalmas nyomást helyeztek az andorraiakra, és az egykapuzásnak meg is lett az eredménye, a magyar fiatalok közönségszórakoztató játékkal magabiztosan győzelmet arattak.

A másik meccsen Szlovákia 3-0-ra nyert a Feröer-Szigetek ellen.

Bene Ferenc: - Az első félidőben görcsösek voltak a labdarúgók, ám a második gól után már felszabadultan, szemre tetszetősen játszottunk. A siker nemcsak a kezdők, hanem az egész csapat érdeme, hiszen a kispadról a játékosok jól szálltak be a meccsbe.

Szerdán – egyaránt 16.30-as kezdéssel – Bükön Magyarország – Feröer, a Rohonci úton Szlovákia – Andorra meccseket rendeznek. A belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!