Sportvilág

2010.11.23. 03:25

Szivacskézilabda:nemzetközi tornán szerepeltek a vasi lány csapatok

A győri meghívásos nemzetközi lány szivacskézilabda-tornán a Szombathelyi SI csapata ezüst-, a Körmendi DMTE bronzérmet szerzett.

Vastag Nándor

A Győri ETO KC által rendezett tornán a 2002-es születésű lányoknál 14 csapat négy csoportra osztva kezdte meg a küzdelmeket. A két vasi gárdának a sorsolásnál kedvezett a szerencse, mert a selejtezőt hármas csoportban teljesíthette. A Körmendi DMTE a győri Aport 11-3-ra, a dunaszerdahelyi Sportgimnázium A -t 13-1-re verte, a Szombathelyi SI a győri Kölcseyt 17-0-ra, a szintén győri Szabó Gyula B -t 11-0-ra páholta el. Ezután a négy csoportgyőztes - közte a két megyei alakulat - a torna 1-4. helyéért játszott körmérkőzést. A szombathelyiek a Körmendet 10-8-ra, a Szabadhegyet 10-3 győzték le, míg a győri Gárdonyitól 18-7-re kikaptak, így másodikak lettek. A Rába-partiak a Gárdonyitól 12-4-re kaptak ki, de az előkelő harmadik helyezést végül megszerezték, a Szabadhegynél 10-9-re bizonyultak jobbnak.

A végeredmény: 1. Gárdonyi, Győr 6 pont, 2. Szombathelyi SI (Bódi Csenge, Márkus Enikő, Szekeres Szederke, Szuhogyi Rebeka, Tamási Kata, Váradi Franciska, Győrffy Luca, felkészítő: Farkas Henriett) 4, 3. Körmendi DMTE (Péter Sára, Faragó Luca, Anek Janka, Farkas Janka, Pálfi Virág, Kovács Boglárka, Bársony Tamara, Herczeg Kata, Faragó Lea, felkészítő: Faragó András, Farkas Andrea) 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!