Sportvilág

2011.07.18. 17:57

Vívó Eb - Ezüstérmes a férfi párbajtőrcsapat, negyedik a női tőrcsapat

Ezüstérmet nyert a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású párbajtőrcsapat a sheffieldi vívó Európa-bajnokság hétfői versenynapján. A negyedik helyen végzett a Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Kreiss Fanny összeállítású női tőrcsapat.

MTI

A magyarok a legjobb 16 között a dánokat, a negyeddöntőben az észteket, az elődöntőben pedig az oroszokat győzték le, a fináléban viszont kikaptak a franciáktól. Az utolsó összecsapás első három asszójában öttusos előnyt szerzett az ellenfél, amelyet aztán a végéig meg is őrzött.
A magyar csapat két éve ilyen összeállításban Európa-bajnok volt, tavaly pedig szintén elsőként zárt, de akkor Rédli helyén Pádár Tamás vívott.
    
Eredmények (az Eb honlapja szerint):
    a 16 között:
Magyarország-Dánia 45-38
    a negyeddöntőben:
Franciaország-Svájc 45-34
Ukrajna-Olaszország 38-37
Oroszország-Németország 45-36
Magyarország-Észtország 45-38
    az elődöntőben:
Franciaország-Ukrajna 45-37
Magyarország-Oroszország 45-43
    a 3. helyért:
Oroszország-Ukrajna 45-36
    a döntőben:
Franciaország-Magyarország 45-40 
    A végeredmény: 1. Franciaország, 2. Magyarország, 3. Oroszország
    A versenyben 20 csapat indult.

Negyedik a női tőrcsapat

A negyedik helyen végzett a Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Kreiss Fanny összeállítású női tőrcsapat a sheffieldi vívó Európa-bajnokságon.
A négy közé kerülés jól jött a szakág hazai képviselői számára az olimpiai kvalifikáció szempontjából.
A magyarok a hétfői versenyben az első összecsapásukon bravúrt hajtottak végre azzal, hogy legyőzték a lengyeleket, ezzel ugyanis eldőlt, hogy negyediknél rosszabbak nem lehetnek. A folytatásban aztán kikaptak az oroszoktól, majd a helyosztón a németektől is. Utóbbiak elleni siker sokat érhetett volna a későbbiekben.
A bronzmérkőzésen egy darabig a magyarok vezettek, de a németek a közepén fordítottak és jelentősen el is húztak - kilenc tussal is vezettek -, innen pedig már nem volt visszaút.
A londoni játékokon a világranglista első négy helyezettje, valamint zónánként további egy-egy csapat vehet majd részt a jövő év márciusában záruló egyéves versenyidőszak eredményei alapján.

Eredmények (az Eb honlapja szerint):
    a negyeddöntőben:
Olaszország - Nagy-Britannia 39-34
Németország-Franciaország 36-32
Magyarország-Lengyelország 45-40
Oroszország-Ukrajna 39-27
    az elődöntőben:
Olaszország-Németország 45-24
Oroszország-Magyarország 45-22
    a 3. helyért:
Németország-Magyarország 45-38
    a döntőben:
Olaszország-Oroszország 45-43
    A végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Németország, 4. Magyarország
 

Kerekesszékes vívó Eb - Aranyérmes a női párbajtőrcsapat

Aranyérmes lett a Krajnyák Zsuzsanna, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi, Pálfi Judit összeállítású magyar párbajtőrcsapat a sheffieldi kerekesszékes vívó Európa-bajnokság hétfői zárónapján.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint az együttes a negyeddöntőben a briteket győzte le 45-23-ra, majd a négy között a lengyeleket verte 45-34-re, a fináléban pedig az ukránok ellen nyert 45-24-re.
A férfi párbajtőrözők a negyeddöntőben 45-33-ra kikaptak a lengyel csapattól, a helyosztókon azonban nem hibáztak, és ötödikként zártak.
A magyarok összesen hét arany-, illetve egy-egy ezüst- és bronzérmet nyertek az Eb-n, a küldöttség legeredményesebb tagja Krajnyák Zsuzsanna volt, aki négy számban indult (tőr, párbajtőr egyéni és csapat), és négy aranyat nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!