Sportvilág

2012.01.25. 21:10

Kézi-Eb: Egypontos búcsú

Hiába kezdtük remekül a találkozót, nem tudtuk legyőzni a már elődöntős horvátokat szerdán este a szerbiai Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában. A találkozó előtt eldőlt, hogy Slavko Goluza együttese már biztosan elődöntős a kontinenstornán, így voltaképpen felkészülési meccsnek tekintheti a magyar válogatott elleni összecsapást.

Horváth Gábor

Magyarország-Horvátország
24:24 (13:12)

Újvidék. V.: Din, Dinu (románok).
A legjobb góllövők: Császár 14, Ilyés 3, ill. Horvat 11, Buntic 5.
Kiállítások: 6, ill 8 perc.
Hetesek: 6/4, ill. 1/1.


Nemzeti csapatunk a bravúros csoportszereplés után a középdöntőben nem tudott pontot szerezni (Izlandtól és Szlovéniától is vereséget szenvedtünk), így számunkra az volt fő a cél a meccsen, hogy szép búcsút vegyünk a szerbiai Európa-bajnokságtól.

Jól kezdtük a találkozót, Ilyésék nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, míg a horvátok kissé álmosan kézilabdáztak. 4:1-re, aztán 6:3-ra vezettünk, majd Császár a 15. percben négyre növelte az előnyt. Goluza erre, illetve a két együttes közötti sebességbeli különbségre reagálva ki is kérte idejét.

Mocsai Lajos csapata továbbra is remek tempóban játszott, a Császár irányította támadóegység hatékonyan muzsikált, a hatosfal pedig Fazekas Nándor kapussal együttműködve jól hatástalanította a horvátok támadásait. A félidő végére azonban ellenfelünk is egyre többször megvillant, Nincevic a 27. percben (12:11) egy gólra hozta fel övéit, majd Fazekasnak kellett újabb bravúrt bemutatnia. sikerült válaszolnunk, ám később már a veszprémi hálóőr is tehetetlen volt: a szünet előtti utolsó másodpercben Horvat csökkentette egyre a különbséget.

A második félidő elején Horvátország két perc alatt fordított, majd gyorsan kettőre növelte előnyét (13:15). A magyar csapat teljesítménye elsősorban támadásban esett vissza, Császár a 35. percben törte meg a gólcsendet. Sokat hibáztunk, ellenfelünk pedig rohant a megszerzett labdákkal, 14:17. Szerencsére megráztuk magunkat, s Császár tizedik találatával sikerült egyenlítenünk, 17:17. A vezetést viszont nem sikerült visszavenni, egészen a 49. percig, 21:20.

Továbbra is nagy volt a küzdelem a pályán, a csapatok fej-fej mellett haladtak. Hat perccel a vége előtt 22:22-őt mutatott az eredményjelző. A szélső Horvat továbbra is pontosan kézilabdázott és visszavette vezetést csapatának, Krivokapic nagy lövéssel egyenlített, 29. perc: 24:24. A következő támadást elrontották a horvátok, a másik oldalon Császár célzott pontatlanul. A horvátok kapufát lőttek, nekünk pedig nem maradt már időnk.

Szerb-horvát csata az elődöntőben

Szerdai eredmények, a középdöntő utolsó fordulója,
1-es csoport: Lengyelország-Németország 33:32, Dánia-Svédország 31:24, Szerbia-Macedónia 19:22.
2-es csoport: Franciaország-Izland 29:29, Spanyolország-Szlovénia 35:32.

Az elődöntőben: Szerbia-Horváto., Dánia-Spanyolo.


Előzmények

Magyarország-Szlovénia

Az Oroszország-Magyarország mérkőzés részletei

A spanyolok ellen játszott mérkőzés részleteiért kattintson ide

A fergeteges, franciák elleni mérkőzésről itt!

Az izlandok elleni mérkőzés részletei

Képgaléria az Izland-Magyarország mérkőzésről, a Magyarország-Franciaország rangadóról, és a spanyolokkal játszott meccsről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!