Sportvilág

2012.11.30. 13:52

Csoportzárás vereséggel a Szuperligában

A nemzetközi Szuperliga csoportkörét vereséggel zárta a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka férfi asztalitenisz-csapata. A vasiak a csoport második helyén végeztek.

Horváth Erika

SF SKK El Nino Praha-Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka 6-1.
- Prága, férfi asztalitenisz Szuperliga-mérkőzés. Páros:  Obeslo, Gavlas-Fazekas, Nagy 2:3 (-4, 8, -3, 5, -8). A győztes szetteket nagyszerű játékkal hozták a magyarok  (0-1). Egyéni, 1. forduló:  Tregler-Nagy 3:0 (8, 7, 7). A gyengén játszó Nagynak nem volt sansza.   Gavlas-Szita 3:2 (-10, 8, -9, 6, 9). Nagy meccset játszott Szita a rutinos Gavlasszal; a döntő játszmában 6-2-es vezetésről maradt alul.  Konecny-Fazekas 3:0 (3, 6, 3). Az Európa-klasszisnak számító cseh játékos ellen Fazekas alig egy szettre való pontot gyűjtött  (3-1). 2. forduló: Obeslo-Nagy 3:1 (-10, 8, 6, 7). Nagynak több küzdenitudásra lett volna szüksége a győzelemhez. Tregler-Fazekas 3:1 (-9, 4, 8, 9). Fazekas javult, de még messze volt saját tudásától.

 Prágában egyetlen győzelmet szerzett a CVSE - a Nagy Krisztián (balról)-Fazekas Péter páros révén (Fotó: Benkő Sándor)Konecny-Szita 3:1 (4, 5, -6, 9). A dicséretesen teljesítő celli ifijátékos megszorongatta a csehek legjobbját is  (6-1). A hatodik siker a végső győzelmet is jelentette a házigazda számára, így a hátralévő három egyéni mérkőzést már nem kellett lejátszani. Győzött:  Tregler 2, Konecny 2, Gavlas 1, Obeslo 1, illetve Fazekas-Nagy páros. 

Az idei Szuperliga A-csoportjában a 11 ponttal záró Prága mögött 8 ponttal második lett a CVSE - megelőzve a  szlovén Puconcit (5). Januárban az elődöntőkkel folytatják a  sorozatot; a celliek ellenfele a kínai játékost is soraiban tudó horvát Casl lesz.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!