Sportvilág

2014.02.20. 06:11

Téli dobó ob és atlétikai fedett országos bajnokság a hétvégén

Két világranglista-vezető is dobókörbe lép szombaton a téli dobó országos bajnokságon, emellett a hétvégén kerül sor a fedett ob-ra a Syma Csarnokban.

A dobófészerben a kalapácsvetés lesz a legjobban várt szám, az olimpiai bajnok Pars Krisztián mellett a tavalyi vb-8. Orbán Éva is indul. Pars néhány napja érkezett haza Dél-Afrikából, ahol már három hete a 2014-es szezonra készült. A meleg égövi felkészülés jól sikerült, ezt bizonyítja, hogy 77,84 métert dobott a potchefstroomi viadalon. A következő nemzetközi megméretése a téli dobó ob után a portugáliai Leiriában lesz március közepén, a téli dobó Európa Kupán.

A tavalyi év legjobb női atlétája, a veszprémi Orbán Éva szintén remekül kezdte az új esztendőt. Ugyanazon a versenyen, ahol Pars nyert, a VEDAC dobója 70,78 méterrel győzött. Mindkét eredmény az év legjobbja.

Rajtuk kívül az utánpótlás legjobbjai is kalapácsot ragadnak, így a férfiaknál a tavalyi U23-as Eb ezüstérmese, Hudi Ákos (Haladás VSE), a kétszeres EYOF-győztes Halász Bence (Szombathelyi Dobó SE), míg a hölgyeknél az ifjúsági világbajnok Gyurátz Réka (Szombathelyi Dobó SE), az ifi vb-ezüstérmes, korosztályos világcsúcstartó Völgyi Helga (Szombathelyi Dobó SE), valamint az utrechti EYOF-on aranyérmes Bácskay Zsófia (Continent Company SE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!