Sportvilág

2014.05.14. 16:40

Stieberék osztályozót játszanak

Fürth, Hamburg - A másodosztályú német labdarúgó-bajnokság 3. helyén zárt Stieber Zoltán csapata, a Greuther Fürth, így osztályozót játszhat a feljutásért a patinás Hamburggal.

Tóth Gábor

A Greuther Fürth a másodosztály harmadik helyén zárt, míg a Hamburger SV a Bundesliga I. tabelláján a 16-on. A két csapat két mérkőzésen dönti el, hogy melyikük kezdheti az élvonalban a 2014/2015-ös szezont. Az első osztályozó mérkőzést csütörtökön (20.30, Eurosport2) rendezik Hamburgban, míg a visszavágót vasárnap (17.00) Fürthben.

Stieber Zoltán joggal elégedett, hiszen a mögöttünk hagyott szezonban 9 gólnak, 11 gólpassznak örülhetett, ám még két nehéz mérkőzés vár a Fürth csapatára. Vélhetően főszerepet osztanak rá (Fotó: www.greuther-fuerth.de)

- A tavalyi kiesésünk után új, fiatal csapatot építettünk Fürthben, ezért a szurkolók és a klubvezetés sem várta el, hogy harcban álljunk a feljutásért - árulta el 25 éves, háromszoros válogatott Stieber Zoltán, aki 9 góllal és 11 gólpasszal segítette bronzéremhez a Greuther Fürth gárdáját. - Persze, bennünk játékosokban azért van némi hiányérzet, hiszen sokáig az egyenes feljutást érő 1 2. helyen álltunk a tabellán. Ám volt egy hullámvölgyünk, ami miatt a hajrában lecsúsztunk a harmadik pozícióba. De nem nézünk hátra. igyekszünk élni a lehetőséggel, megpróbáljuk kiharcolni a feljutást az osztályozón egyébként az egész városban, az egész környéken felfokozott a hangulat, sokan szorítanak értünk. Tudom jól, hogy a Hamburg nagyobb klub, jobb csapat mint a Fürth, lényegesen erősebb játékoskerettel, komoly költségvetéssel. Minden a Hamburg mellett szól. Ám valamiért ezt a szezont elrontotta, vagyis valami nem stimmel náluk. Ráadául a teher is a hamburgiakon lesz, mi felszabadultan játszhatunk. Ha tudásunk legjavát nyújtjuk, lesz egy kis szerencsénk, a Hamburg pedig görcsölni fog, összejöhet a bravúr. Csupán két meccsről van szó, megtörténhet a csoda, csak hinni kell benne, tenni kell érte.

A Hamburg a Bundesliga egyik legpatinásabb klubja: 1887-ben alapították, hatszoros bajnok (utoljára 1983-ban diadalmaskodott), háromszoros kupagyőztes, bajnokok Ligáját nyert 1983-ban, KEK-et 1977-ben. A jelenlegi keretben is olyan neves válogatott játékosok futballoznak mint például René Adler, Marcell Jansen, Heiko Westermann (mindhárom német), Johan Djourou (svájci), Pert Jiracek (cseh), Rafael van der Waart (holland. Nagyon nehéz csata vár Stieberékre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!