Sportvilág

2014.06.19. 16:30

Foci vb 2014 - Vörös Csaba többet vár Görögország és Uruguay válogatottjától

Szombathely - A Haladás korábbi legendás játékosa, Vörös Csaba szerint a spanyolok fáradtan érkeztek a vb-re.

Tóth Gábor

Vörös Csaba 1976 és 1989 között 266 NB I-es mérkőzést játszott a Haladásban, csapatkapitánya is volt a gárdának, 11 élvonalbeli gólig jutott zöld-fehér mezben. Tizenegyszer futballozott az olimpiai válogatottban, kétszer válogatták be a felnőtt együttes keretébe. A Haladás egyik legszebb időszakában futballozott a Rohonci úton. Az 1976/1977-es szezonban 5. helyen végzett a csapat, kiérdemelte a vidék legjobbja címet. Az 1981/1982-es szezonban a Közép-európai Kupában szerepelt az együttes. 1983-ban pedig megnyerte a Nehru Kupát a Indiában.

Vörös Csaba követi a vb-t (Fotó: Horváth Csaba)

 

- Természetesen figyelemmel követem a vb-t - árulta el a Szombathelyi Haladás technikai vezetője, Vörös Csaba. - Csalódtam a spanyolokban, de elmarasztalni nem tudom a társaságot. Hosszú éveken keresztül nem lehet 100, 110 százalékon égni. Ráadásul nagyon fárasztó szezon van a játékosok mögött, hiszen az idén a végsőkig kiélezett volt a bajnokság, ráadásul a Bajnokok Ligájában, valamint az Európa-ligában is az utolsó pillanatokig harcban álltak a spanyol csapatok. Talán ennek tudható be a fásultság. Ugyanakkor Uruguay és Görögország körülményes, lassú futballjára nem találok magyarázatot, mindkét csapattól többet vártam. Pozitív meglepetés számomra a közép-, dél-amerikai csapatok megerősödése. Gondolok itt például Chilére, Costa Ricára - villámgyorsan, technikásan, energikusan futballoznak. A németektől azt kaptam, amit vártam, precízen, hatékonyan működik a csapat, sokáig eljuthatnak. Szerintem ott lesz a legjobbak között Brazília és Argentína is - bár utóbbinak még javítania kell a védekezésén. A hollandok nagyon bekezdtek, kíváncsi leszek, hogy hogyan sikerült a formaidőzítés, meddig tart ki a lendület. Feltűnő, hogy tökéletes erőnléttel, szervezett futballal, kemény védekezéssel még a legjobb csapatok dolgát is meg lehet nehezíteni, mint tette például Algéria Belgiummal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!