Sportvilág

2014.07.06. 18:43

Kiss Norbert a kamion Eb éllovasa

Remekül teljesített a kamionos Európa-bajnokság idei negyedik, ausztriai versenyén a magyar Oxxo Energy Truck Race Team szombathelyi pilótája, Kiss Norbert. Aki jelenleg vezeti a pontvadászatot.

Tóth Gábor

Fantasztikusan kezdődött a szombati nap a sorozat egyetlen magyar istállója számára az Österreichringen, Kiss Norbert ugyanis pole pozíciót futott az időmérőn, megszerezte az első rajtkockát. A szombathelyi pilóta a versenyen, a szombati első futamon sem kegyelmezett ellenfeleinek: jól kapta el a rajtot, elhúzott a mezőnytől és simán, nagy előnnyel nyert két legnagyobb riválisa, a német Jochen Hahn és a spanyol Antonio Albacete előtt. A fordított rajtrács miatt Norbi a nyolcadik helyről kezdte a második futamot, ismét remekül vezetett, hamar áthámozta magát az előtte haladókon. Feljött egészen a harmadik helyre, az élen David Vrsecky (cseh), Albacete és Norbi haladtak. Próbálkozott előzéssel a szombathelyi pilóta, de a spanyol agresszíven védekezett, s mivel a második futamban egy helyezés csupán egy plusz pontot jelent, Norbi nem erőltette a harcot, sokkal fontosabb volt számára a pontgyűjtés, így bejött a harmadik helyen.

Kiss Norbert és a MAN kamion vasárnap is jól teljesített, így az időmérőn összejött az előkelő második hely. Az első futam rajtja viszont nem a legjobban sikerült, ugyanis Albacete bevágott Kiss Norbert elé. És a spanyol a folyttatásban is a tőle megszokott agresszivitással verte vissza a támadásokat. A biztonságot, a biztos pontszerzést is szem előtt tartva Kiss Nobert higgadt vezetéssel hozta be a kamiont a harmadik helyre. A második, fordított rajtráccsal kezdődő futam óriási, látványos versenyt hozott. Kiss Norbert a hatodik helyről kezdte a futamot, körről körre jött fel, átverekedte magát az egész élmezőnyön, végül a második helyen végzett.

Kiss Norbert úgy érkezett meg az ausztriai versenyre, hogy ugyanannyi Eb-pontja volt mint Antonio Albacetének – ketten együtt álltak a pontverseny élén. Viszont úgy távozott az Österreichringről, hogy 9 pontos előnyre tett szert spanyol riválisa előtt, és már egyedül vezeti az Eb-t.

Az istálló másik pilótája, a 17 éves Major Benedek a szombati 10. és 11. helye után vasárnap előbb hetedikként, majd nyolcadikként zárt, így mindkét futamon Eb-pontokat gyűjtött.

A következő, 5. versenynek Németország (Nürburgring) ad otthont július 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!