Sportvilág

2014.11.13. 15:38

Foci: magyar–finn Európa-bajnoki

Budapest – A magyar labdarúgó-válogatott pénteken, 20.45-ös kezdéssel (M1) Finnországot fogadja az Európa-bajnoki selejtező-sorozat 4. fordulójában az FTC stadionjában.

Tóth Gábor

Eddig mindkét csapat 4 pontot gyűjtött, amelyik gárda veszít, az komoly lépéshátrányba kerül riválisával szemben. A felek nem is olyan régen, márciusban Győrben játszottak egymással barátságos meccset, akkor a finnek 2-1-re nyertek – igaz, azóta edzőváltás történt a magyar kispadon. A két csapat között nagy különbség nincs, hiszen a magyar együttes az 50., a finn pedig a 65. a FIFA rangsorában. Dárdai Pál megbízott szövetségi kapitány szerint hazai pályán le lehet, le kell győzni Finnországot. Az Üllői úton egy szektort az UEFA döntése értelmében be kell zárni, így 2500 drukkerrel kevesebben foglalhatnak helyet a Ferencváros stadionjába, de így is közel 20 ezer embert várnak a lelátókra. Az F csoportban még két meccset rendeznek pénteken: Románia Észak-Írországot, Görögország Feröert fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!