Sportvilág

2015.01.21. 15:25

Ázsia Kupa: meglepetés nélkül

Véget értek a csoportmérkőzések az ausztráliai Ázsia Kupa kontinentális labdarúgótornán.

Tóth Gábor

A négy csoportra osztott 16 labdarúgó-válogatott még január 9-én kezdte el a csoportmérkőzéseket Ausztrália öt nagyvárosában. Megelepetés nem történt, így többek között a címvédő Japán könnyedén jutott tovább, de ott van a legjobb nyolc között a 2011-es Dél-Korea és a házigazda Ausztrália is igaz utóbbi csak csoportmásodikként. Hibátlanul tudta le a csoportszakaszt Kína és Irán is.

Az ausztrálok veterán csapatkapitánya, a 35 éves Tim Cahill rúgta a torna első gólját, Kuvaitnak talált be

Végeredmény, csoportkör, A csoport: 1. Dél-Korea 9 pont, 2. Ausztrália 6, 3. Omán 3, 4. Kuvait 0. B csoport: 1. Kína 9 pont, 2. Üzbegisztán 6, 3. Szaúd-Arábia 3, 4. Észak-Korea 0. C csoport: 1. Irán 9 pont, 2. Egyesült Arab Emírségek 6, 3. Bahrein 3, 4. Katar 0. D csoport: 1. Japán 9 pont, 2. Irak 6, 3. Jordánia 3, 4. Palesztina 0.

A negyeddöntőkben Dél-Korea_ Üzbegisztán, Irán Irak, Kína _Ausztrália, Japán_ Egyesült Arab Emírségek mérkőzéseket rendeznek csütörtökön s pénteken. Főleg a Kína_ Ausztrália mérkőzés iránt nagy az érdeklődés.

Észak-Koreában komoly következményei lettek a korai búcsúnak (a koreaiak az üzbég, a szaúdi és a kínai együttestől is kikaptak), ugyanis az észak-koreai szövetség belső okokra hivatkozva nem indítja el csapatát a thaiföldi Király-kupán...

Címkék#Ázsia Kupa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!