Sportvilág

2015.03.27. 16:38

Jönnek a görögök

Budapest – A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtező-sorozat idei első, 5. fordulójában Görögországot fogadja vasárnap az FTC stadionjában (20.45, Duna).

Tóth Gábor

Az Európa-bajnoki selejtezők sorsolása után a közvélemény a görög válogatottat az F csoportban a biztos továbbjutást érő első vagy második helyre várta. Ami nem is csoda, hiszen a hellének 2004-ben Európa-bajnoki címet nyertek, s azóta a 2006-os világbajnokság kivételével minden nagy tornán ott voltak, 2012-ben Európa legjobb nyolc, 2014-ben a világ legjobb 16 csapata közé kerültek. Ám a fiatalítás, csapatépítés korszakát élő görög válogatott gyalázatosan szerepelt az Eb-selejtezőkön, négy mérkőzésen mindössze egy pontra futotta az erejéből (világszenzációt szolgáltatva kapott ki hazai pályán Feröer-szigetektől). A szövetségi kapitánynak, az olasz Claudio Ranierinek mennie kellett, a helyére érkezett az uruguayi Sergio Markarián – aki éppen ellenünk debütál a görög kispadon.

A rutinos tréner rögön reaktivált egy-két régi harcost – néhány kulcsemberére viszont sérülés miatt nem számíthat (Mitroglu, Holebasz). A képlet egyszerű, ha a görögök nem nyernek, akkor búcsút mondhatnak a 2016-os franciaországi kontinenstornának. Vagyis egy elszánt, kemény ellenfél vár Dárdai Pál csapatára. A döntetlen a magyar válogatottnak viszont nem rossz eredmény, hiszen egy riválist leszakít, és továbbra is harcolhat a pótselejtezőt érő harmadik helyért. De a magyar győzelemre is jó esély van a zilált görögök ellen. A három pont pedig új távlatokat nyithat meg a Dárdai alatt megtáltosodó nemzeti csapatunk előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!