Sportvilág

2015.05.31. 07:06

Gyurcsányi bízik a Barcelonában

Szombathely - Gyurcsányi Zsolt, a magyar futsal élő legendája, a Swietelsky HVSE játékosa úgy véli, hogy a Hamburg bennmarad a Bundesligában, a BL-döntőt pedig a Barcelona nyeri.

Tóth Gábor

Gyurcsányi Zsolt emblematikus figurája a magyar futsalnak: 132 alkalommal játszott a válogatottban, hatszor volt bajnok Magyarországon (háromszor a Győrrel, kétszer a Gödöllővel, egyszer a Csömörrel), négyszer választották meg a bajnokság legjobb játékosának, de aranyérmet ünnepelhetett Romániában is, és légióskodott Cipruson is – most pedig bronzérmet nyert a Haladás kulcsjátékosaként. A 35 éves futsalos kedveli a nagypályás futballt is, rendszeresen odaül a televízió elé egy-egy jó mérkőzés kedvéért.

– Természetesen figyelemmel követem az NB I. történéseit, de a magyar meccsek közül elsősorban a Haladás találkozóit nézem meg, hiszen szurkolok a fiúknak – árulta el Gyurcsányi Zsolt. – Főleg a technikás, látványos focit kedvelem, így nem meglepő, hogy a spanyol futball a nagy kedvencem.

Gyurcsányi Zsolt (balról) a Barcelona sikerét várja a BL-döntőn. Fotó: Unger Tamás

A remek futsalos véleményét két mérkőzés kapcsán kértük ki. Hétfőn (19.00) rendezik a Karlsruhe–Hamburg osztályozó visszavágóját a Bundesligáért (az első meccs 1:1-re végződött). Szombaton (20.45) pedig az év futballeseménye, a Bajnokok Ligája döntője, a Juventus–Barcelona derbi következik.

– Szeretem a német focit is, remek csapatok, remek játékosok szerepelnek a Bundesligában – kezdte az esélylatolgatást Gyurcsányi Zsolt. – Bár a Hamburg ma nem a legszebb napjait éli, egy patinás, korábban sok nagy sikert megért, óriási szurkolótáborral rendelkező csapatról van szó. Nagyon bízom benne, hogy jövőre is az első osztályban szerepelhet a HSV. Bár most a Karlsruhe van némi előnyben, mégis úgy gondolom, hogy a Hamburg győzni fog idegenben, és kiharcolja a bentmaradást. Nagyon várom már a BL-döntőt. A barátaimmal, csapattársaimmal úgy tervezzük, hogy közösen, kivetítő előtt nézzük meg a meccset – természetesen jöhetnek a családtagok is. Számomra nem kérdés, hogy a Barcelona nyeri a BL-t. Ha a csapat, és főleg Messi hozza a formáját, akkor tehet bármit a Juventus, ki fog kapni. A Juve szervezett gárda, remekül védekezik, jól sáfárkodik a kevés helyzetével. Ha talál egy gólt az elején, akkor megnehezítheti ellenfele dolgát. De egy Barca ellen nem lehet kivédekezni a meccset. Ugyanis a spanyolok hozzá vannak szokva, hogy ellenük mindenki védekezik, és próbál kontrázni – és rendre megoldják az ilyen feladatokat. Magabiztos, látványos Barca-diadalt várok – zárta szavait Gyurcsányi Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!