Sportvilág

2015.05.09. 16:27

Szorosabb kapcsolat lesz a versenyzők és a rajongók között

A Monacói Nagydíjtól kezdve az F1-es pilóták igyekeznek csökkenteni a köztük és a rajongók között lévő szakadékot.

Gyimesi Brigitta

Fotó: McLaren

Az ötlet, hogy több interakció legyen pilóta és rajongó között, a GPDA-tól (Grand Prix Drivers’ Association) származik, amely főként a versenyzők biztonságával foglalkozik; azonban úgy érzi, változtatni kell a versenyzők elszigeteltségén. A GPDA a monacói futam ideje alatt pénteken (amikor tradicionálisan nincsen akció a pályán) fogja bejelenteni, hogyan tervezi közelebb hozni a rajongókat a pilótákhoz, habár ennek a programnak az egyik eleme már ismert: az eddiginél sokkal nagyobb mértékben fogják kihasználni a közösségi médiát.

„Úgy szeretnénk kommunikálni a rajongókkal, ahogy szerintünk a jelenlegi modern idők megkövetelik” – nyilatkozta Alex Wurz, a GPDA elnöke. „A GPDA-t mindenki egy biztonságért felelős szervezetnek gondolja, az elsődleges célunk pedig valóban ez, azonban nem csupán a biztonságosságért dolgozunk, hanem a rajongókért és a sportért magáért is. Szeretnénk kiszélesíteni a rajongók kommunikációs lehetőségeit, amely a sportnak is jót tenne. Jelenleg aktív megbeszéléseket folytatunk a szabályhozókkal és a kutatási testületekkel, hogy mi versenyzők is kivehessük a részünk a segítségi munkálatokban. Természetesen azért támogatjuk a sportot, mert imádjuk és csodáljuk az F1-et, itt vannak a legjobb autók és a legmenőbb show. Mivel itt vagyunk és megvan rá a hatalmunk, hogy bármilyen kezdeményezést támogassunk, úgy döntöttünk, ezt szeretnénk csinálni – ennyi az egész.”

Wurz megerősítette, hogy a rajtrács mind a 20 pilótája egyöntetűen az indítványozás mellett áll.

„Többet akarnak tenni a sport népszerűsítéséért” – tette hozzá a volt F1-es pilóta. „Remélhetőleg a rajongók részéről is pozitív visszajelzéseket fogunk kapni, és a jövőben is indíthatunk hasonló kampányokat.”

Romain Grosjean mindenképpen izgatottnak tűnik a projekt miatt, egyik tweetjében ezt írja: „Remek GPDA-ülés volt ma! A Monacói Nagydíjon nagy terveket fogunk bejelenteni azzal kapcsolatban, hogyan könnyítsük meg a ti, drukkerek dolgát.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!