Sportvilág

2015.05.11. 17:29

Új Forma-1-es film készül: A neve Fittipaldi

Egyelőre Kickstarteren gyűjtik rá a pénzt az alkotók

Vámosi Péter

Fotó: McLaren

Az autósport történetének egyik legkarizmatikusabb, legbefolyásosabb és legsikeresebb versenyzője Emerson Fittipaldi. Az ő életművét dolgozná fel az a dokumentumfilm, amelynek az lenne a címe hogy "A neve Fittipaldi", és a tervek szerint 2016 decemberében kerülhet először bemutatásra. A filmben láthatóvá tennék a karakterének a fejlődését személyes történeteken keresztül, hogyan érkezett a sportba üstökösként és vált legendává, bemutatásra kerülne a családja, a vakmerősége, a ragyogása, a győzelmei és a bukásai, valamint az élet és a halál kérdésköre. Mindez az elképzelések szerint nagyon filmszerű lesz, karizmatikus, feszített tempójú és inspiráló.

Amikor Emerson a Forma-1-ben versenyzett, akkor átlagban hétből egy versenyző életét vesztette a versenypályán, és amikor már az IndyCarba érkezett, akkor sem volt sokkal jobb ez az arány. A film mélyen elemzi a versenyző tudatát aki elfogadja ezt a kockázatot, és a versennyel járó izgalmakat. Feláldozta azt, hogy felnőnek a gyerekei, és rámentek a házasságai. Majdnem mindent elvesztett.

A film elmondja egy világszerte ismert szupersztár történetét aki sármos, van kisugárzása és Isten adta tehetsége. Egy Forma-1-es világbajnok, aki kétszer is megnyerte az Indy 500-at, és ismertebb az Egyesült államokban, mint Európában és Brazíliában. Egyike volt azon úttörőinek a motorsportokban, akik a fizikai és a szellemi fejlődést új szintre helyezték, és ezáltal Emerson a bajnokok bajnokává vált.

Egyszerre használnak majd archív felvételeket és új interjúkat is, első kézből kelnek életre történetek a családjáról, versenytársakról, az ő saját és őszinte hangján.

A sztori a 60-as évek Sao Paolojából indul Európába, majd a 70-es évek után követi mindezt a versenyzése az Egyesült Államokban a 80-as, 90-es években. Egy olyan embert követhetünk végig, aki megélte a legjobb és legrosszabb dolgokat is, akinek két karrierje volt, három házassága és "kilenc élete".

Hogy kik készítik ezt a filmet? Javarészt azok, akik dolgoztak a "1: Life On The Limit"-en is. Emerson Fittipaldi volt egyike az elsőknek akiket mikrofonvégre kaptak az "1" című film kapcsán, és magával ragadta az alkotókat is a történet mesélése, illetve a karizmája. Abban a pillanatban szinte el is dőlt, hogy meg kell csinálni a filmet az életéről. Most, a közösségi finanszírozás erejével, igen akár a TE segítségeddel ez meg is valósulhat!

A stábnak is nagy megtiszteltetés, hogy Emerson megbízik bennük, és kendőzetlenül elmesélhetik az ő történetét. Azonban ez egy teljesen más lehetőség, mint amilyen az "1" című film kapcsán volt. Ez a film egy igazi jellemfejlődést mutat majd be. A cél az, hogy amennyire csak lehet, mélyen a versenyző elméjébe leássanak, hogy érthető legyen a mentalitása, a képessége, a szenvedélye és a határai.

Aki támogatni akarja a filmet, az klikkeljen ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!